Τι είναι το μυστηριώδες δακτυλίδι που φορούν οι οδηγοί και σε τι χρησιμεύει

Τι είναι το μυστηριώδες δακτυλίδι που φορούν οι οδηγοί και σε τι χρησιμεύει

Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, οι επαγγελματίες οδηγοί φορούν ένα μυστηριώδες δακτυλίδι που προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με τη χρησιμότητά του. Αυτό το “δακτυλίδι” έχει γίνει το αγαπημένο gadget ορισμένων οδηγών, αλλά ποια είναι η πραγματική του λειτουργία;

Μετά από έρευνα και τη βοήθεια των ίδιων των οδηγών της Uber, αποκαλύφθηκε ότι το μυστηριώδες δακτυλίδι λειτουργεί ως ψηφιακός μετρητής. Οι οδηγοί μπορούν να μετρούν τις διαδρομές και τον αριθμό των επιβατών που εξυπηρετούν, καταγράφοντας έτσι τις επιδόσεις τους και ενδεχομένως λαμβάνοντας bonus παραγωγικότητας.

Το δακτυλίδι διαθέτει ένα μπουτόν και μια φωτιζόμενη ψηφιακή οθόνη, με τον οδηγό να καταγράφει κάθε διαδρομή πατώντας το μπουτόν. Στο τέλος της ημέρας, μπορεί να ελέγξει τον συνολικό αριθμό των διαδρομών και να συγκρίνει τα αποτελέσματα με αυτά που έχουν καταγραφεί από την Uber.

Πέρα από το δακτυλίδι, οι οδηγοί της Uber χρησιμοποιούν και άλλες πρακτικές, όπως τη διατήρηση των προβολέων ομίχλης ανοιχτούς για να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στους επιβάτες. Αυτό αποτελεί έναν διακριτικό τρόπο επικοινωνίας και συνεργασίας με το κοινό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ