Τι αποκάλυψε η Υφυπουργός για τα παλαιά αυτοκίνητα;

Τι αποκάλυψε η Υφυπουργός για τα παλαιά αυτοκίνητα;

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, αποκάλυψε την ενδιαφέρουσα προοπτική μετατροπής παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων σε οχήματα μηδενικών εκπομπών. Μέχρι σήμερα, η τοποθέτηση ηλεκτροκινητήρα σε παλαιά αυτοκίνητα θεωρείται απαγορευμένη στην Ελλάδα, ωστόσο, το υπουργείο διατύπωσε ενδιαφέρον για αυτήν τη μετατροπή.

Η κ. Αλεξοπούλου αποκάλυψε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια παρουσίασης πληρωμάτων που συμμετέχουν στο 26ο Monte – Carlo Historic Rally. Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημαντική αλλαγή στην πολιτική ποινών για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με έμφαση στην οδική ασφάλεια και τη συμμόρφωση των οδηγών. Επίσης, παρουσίασε εφαρμογές και νέες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την καταχώρηση ιστορικών οχημάτων στο μητρώο αδειών κυκλοφορίας οχημάτων.

Επιπλέον, υποστήριξε την τάση του εξηλεκτρισμού στην αυτοκίνηση σημειώνοντας πως το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης είναι εξηλεκτρισμένο. Ανακοίνωσε εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων που ταξινομήθηκαν στη χώρα το 2023.

Εν τέλει, εξέφρασε ευχές επιτυχίας σε ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις και υπογράμμισε τη σημασία της εξυπηρέτησης των πολιτών από το υπουργείο Μεταφορών.

Η Υπηρεσία Υποστήριξης Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων ολοκλήρωσε τέσσερες νέες διαδικασίες στο Σύστημα Αδειών Κυκλοφορίας: Έκδοση Νέας Άδειας Ιστορικού Οχήματος, Απογραφή και Χορήγηση Νέων Πινακίδων σε Ιστορικό Όχημα, Οριστική Διαγραφή Ιστορικού Οχήματος, και Έκδοση Αντιγράφου Άδειας Κυκλοφορίας Ιστορικού Οχήματος.

Η παρουσία των ιστορικών οχημάτων στη ζωή μας είναι διδακτική, ειδικά για τους νέους, καθώς μας βοηθάει να εξερευνήσουμε, ανακαλύψουμε και κατασκευάσουμε νέες ιδέες. Το μέλλον της αυτοκίνησης φαίνεται ότι είναι εξηλεκτρισμένο, με το 42% των οχημάτων που ταξινομήθηκαν στη χώρα να φέρουν ηλεκτροκινητήρα, να είναι υβριδικά ή επαναφορτιζόμενα. Τα προγράμματα ενίσχυσης της Ηλεκτροκίνησης συμβάλλουν σε αυτήν την τάση.

Οι υποδομές στη χώρα βελτιώνονται, με την ύπαρξη 10.000 ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφορούν και 5.260 δημόσια προσβάσιμους φορτιστές. Τα προγράμματα επιδότησης εκτιμάται ότι θα επιδοτηθούν δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα τα επόμενα χρόνια. Επίσης, εισάγονται τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενισχυθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουν ως στόχο τη μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας και τη διασφάλιση της συμμόρφωσης των οδηγών με δίκαιες ποινές που αντιστοιχούν στη σοβαρότητα της παράβασης, ενώ θα αφορούν κυρίως τον οδηγό και όχι το όχημα.

Καλούμε όλους να συμβάλλουν στην προσπάθεια βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα και ευχόμαστε καλές και ασφαλείς διαδρομές σε όλους. Επίσης, ευχόμαστε επιτυχία στα 7 πληρώματα που θα αγωνιστούν στο Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο τις επόμενες μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ