Σκύλος πήρε… κλήση για ταχύτητα

Σκύλος πήρε… κλήση για ταχύτητα

Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ποιος καθόταν στη θέση του οδηγού αυτού του Skoda που παραβίασε το όριο ταχύτητας και πιάστηκε από το ραντάρ ταχύτητας της Αστυνομίας.

Παράξενο αλλά αληθινό είναι το περιστατικό που μας έρχεται από τη Σλοβακία και ο μοναδικός λόγος που μπορεί να το πιστέψει κανείς είναι γιατί δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της Αστυνομίας της Σλοβακίας στο Facebook.

Με την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας να αποτελεί μια κακή και κοινή πρακτική μεταξύ των οδηγών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Σλοβακία δεν αποτελεί είδηση ότι και εκεί η Αστυνομία χρησιμοποιεί ραντάρ ταχύτητας για να επιβάλει πρόστιμα σε εκείνους που υπερβαίνουν τα όρια.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Η είδηση είναι η φωτογραφία που τραβήχτηκε από ένα από αυτά τα ραντάρ στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης όπου στη θέση του οδηγού ενός Skoda, που κινούνταν με υψηλότερη ταχύτητα από αυτή που επέτρεπε το όριο σε αυτόν τον δρόμο, δεν υπήρχε άνθρωπος…

Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο χωριό Sterusy, ως αποδεικτικό στοιχείο φαίνεται εμφανώς να οδηγεί το αυτοκίνητο ένας σκύλος, ο οποίος φαίνεται χαλαρός και άνετος.

Οι εκπληκτικοί αστυνομικοί που είδαν τη φωτογραφία του ραντάρ ταχύτητας δεν άργησαν να βρουν το όχημα και τον ιδιοκτήτη του, έναν 31χρονο που αρχικά ανέφερε ότι ο σκύλος πήδηξε στην αγκαλιά του λίγα δευτερόλεπτα πριν περάσει μπροστά από το ραντάρ.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μια τέτοια ξαφνική ενέργεια δεν φαίνεται στις εικόνες που διαθέτουν, και ακόμα και αν ήταν αληθινή, ο οδηγός του αυτοκινήτου θα έπρεπε να είχε φροντίσει ώστε το κατοικίδιό του να μην θέσει τον ίδιο ή άλλους χρήστες του δρόμου σε κίνδυνο.

Ο οδηγός δέχθηκε τη σχετική κλήση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι, μέσω και της ανάρτησης στο Facebook προειδοποιούν τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όταν μεταφέρουν τα ζώα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ