Προβλέπεται το Πρώτο Ηλεκτρικό SUV της Suzuki το 2025

Προβλέπεται το Πρώτο Ηλεκτρικό SUV της Suzuki το 2025

Η πρώτη αποκλειστικά ηλεκτρική πρόταση της Suzuki βασισμένη στο πρωτότυπο Suzuki eVX σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το 2025. Διαβάστε τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Η Suzuki βρίσκεται στην 11η θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως, με παραγωγή 3 εκατομμυρίων οχημάτων το 2023, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εισέλθει πλήρως στην ηλεκτρική κίνηση – αν και προσφέρει προηγμένες υβριδικές τεχνολογίες στην αγορά.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει το 2025, με την εισαγωγή του πρώτου ηλεκτρικού SUV της. Με μήκος περίπου 4,3 μέτρα, παρόμοιο με το σημερινό υβριδικό S-Cross, θα κατατάσσεται στην κατηγορία των B-SUV στην υψηλή ζώνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει μπαταρία 60 kWh.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει έκδοση με δύο μπαταρίες, για να συνεχίσει την παράδοση της Suzuki στην τετρακίνηση, όπως με το σύστημα AllGrip στα θερμικά / υβριδικά της αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, το ποσοστό των τετρακίνητων αυτοκινήτων στις πωλήσεις της εταιρείας είναι τέτοιο που πιθανόν να δούμε και μια καθαρά τετρακίνητη έκδοση του ηλεκτρικού Suzuki, αυτή τη φορά με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα.

Ο σχεδιασμός του θα βασίζεται στο πρωτότυπο Suzuki eVX που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2023 στην Ινδία, την κύρια αγορά της εταιρείας. Αν και η σχεδιαστική του φιλοσοφία πηγάζει από τις ανάγκες της αγοράς εκεί, το πρωτότυπο διαθέτει και ευρωπαϊκό “στίγμα”.

Αρχικά, η Suzuki είχε προγραμματίσει την κυκλοφορία του ηλεκτρικού SUV της μέσα στο 2024, αλλά ορισμένες καθυστερήσεις στη γραμμή παραγωγής αναβάλλουν την πρεμιέρα του για την Άνοιξη του επόμενου έτους, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Suzuki της Ιβηρικής, Juan Lopez Frade.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ