Πράσινο φως για την παραγωγή του Alpine A290 – Πότε θα το δούμε στην Ευρώπη

Η Alpine ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, το hot-e-hatch, το οποίο βασίζεται στο νέο Renault 5. Ας δούμε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό από τη Γαλλία.

Η Alpine, η εταιρεία απόδοσης του γαλλικού ομίλου Renault, παρουσίασε τον περασμένο Μάιο το πρωτότυπο A290_β που θα βασίζεται στο μελλοντικό παράγωγο μοντέλο Alpine A290 – την αθλητική έκδοση του νέου ηλεκτρικού R5.

alpine a290b 01 0

Αρχικά, η επίσημη ανακοίνωση για το λανσάρισμα του παραγωγής του Alpine A290 είχε οριστεί για το 2024, αλλά τώρα λαμβάνουμε πληροφορίες από τη Γαλλία ότι αναμένεται να γίνει τον Μάιο, σε επίθεση μετά την παρουσίαση του Renault 5 και την αρχή του γαλλικού ανοιχτού πρωταθλήματος του Roland Garros.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο σχεδιασμός και η σιλουέτα του παραγωγικού A290 δεν θα έχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το πρωτότυπο A290_β, εκτός από μια σημαντική λεπτομέρεια: αντί για τρίπορτο, όπως ήταν το πρωτότυπο, το παραγωγικό A290 θα είναι πεντάπορτο.

alpine a290b 02

Επιπλέον, πολλά από τα εντυπωσιακά στοιχεία σχεδιασμού του πρωτότυπου αναμένεται να παραμείνουν, όπως ο δυναμικός εμπρός προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς και οι άνθρακα ζάντες με το τετράγωνο σχήμα – αν και θα είναι πιο μικρές από τις 20” ζάντες του πρωτότυπου.

alpine a290 b 08

Στο εσωτερικό, η οδηγική θέση στο κέντρο της καμπίνας θα δώσει τη θέση της σε μια κλασική διάταξη πέντε θέσεων. Φυσικά, το τιμόνι δεν θα είναι εξίσου μοντέρνο, και πρέπει να περιμένουμε την πρεμιέρα του παραγωγικού A290 για να δούμε τον σχεδιασμό του ταμπλό.

alpine a290b 03

Όπως αναφέρεται, το ηλεκτρικό hot-hatch της Alpine θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες, με την ισχυρότερη έκδοση να αποδίδει 270 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις θα έχουν εμπρόσθια κίνηση.

alpine a290b 04 0

Επιπλέον, μετά την κυκλοφορία του A290, η Alpine σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της crossover, το GT-X Over, το οποίο θα είναι επίσης εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό και βρίσκεται ήδη σε προηγμένο στάδιο ανάπτυξης. Αυτά είναι δύο από τα επτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προγραμματίζει να κυκλοφορήσει έως το τέλος της δεκαετίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ