Ποιος κανονίζει τις θεωρητικές εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης στην Κρήτη;

Ποιος κανονίζει τις θεωρητικές εξετάσεις για τις άδειες οδήγησης στην Κρήτη;

Η Περιφέρεια αποφάσισε να ενοικιάσει τον απαραίτητο εξοπλισμό έως την επιλογή του οριστικού αναδόχου.

Μια εκτεταμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των προέδρων των σωματείων εκπαιδευτών οδήγησης από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό την εποπτεία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, επικυρώνοντας πλήρως το αναφερόμενο στο Carandmotor.gr ρεπορτάζ.

Το κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν οι θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Σύμφωνα με τον νόμο 4850/2021, προβλέπεται οι αίθουσες των εξετάσεων να εξοπλιστούν με κάμερες και συσκευές ανίχνευσης για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα των εξετάσεων.

eksetaseis200 2

Ανάλογα με αξιωματούχους της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν πραγματοποιηθεί δύο διαγωνισμοί για τον εξοπλισμό των αιθουσών σε όλο το νησί.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων από τους υποψηφίους, ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος στις 1η Φεβρουαρίου, με δυνατότητα προσφυγής έως το προηγούμενο Σάββατο.

Ωστόσο, μετά τη λήξη της προθεσμίας παράτασης που είχε δώσει το Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης αποφάσισε να ενοικιάσει τον εξοπλισμό και να τον εγκαταστήσει μέχρι και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου σε όλες τις αίθουσες, προκειμένου από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024, να πραγματοποιούνται οι θεωρητικές εξετάσεις από όλους τους υποψηφίους και τις σχολές.

eksetaseis800 1

Κατά τη σύσκεψη, οι πρόεδροι των Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης έδειξαν σύμφωνη γνώμη για την προσωρινή διεξαγωγή των εξετάσεων με αυτόν τον τρόπο.

Μετά την επιλογή του οριστικού αναδόχου, θα γίνει η τοποθέτηση των αντίστοιχων συσκευών, οι οποίες θα αγοραστούν, σε όλες τις αίθουσες.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πηγές από την αγορά των Σχολών Οδηγών, οι μηχανισμοί θα έπρεπε να είχαν εγκατασταθεί σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ από το 2021 σε όλες τις αίθουσες εξετάσεων, που είναι τρεις στο Λασίθι, τρεις στο Ηράκλειο και από μία σε Ρέθυμνο και Χανιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ