Ποιο καύσιμο επιλέγουν οι ιδιοκτήτες Van;

Ποιο καύσιμο επιλέγουν οι ιδιοκτήτες Van;

Αν και υπάρχουν ηλεκτρικά μοντέλα, οι επαγγελματίες συνεχίζουν να προτιμούν το παραδοσιακό καύσιμο

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τη διαδικασία εξηλεκτρισμού των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων τους, ωστόσο οι επαγγελματίες δεν είναι έτοιμοι ακόμα να εγκαταλείψουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Το χαμηλό κόστος χρήσης, η αντοχή και οι χαμηλές εκπομπές CO2 αποτελούν τους κύριους λόγους που τους κρατούν πίσω.

Παρά την αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων από 0,9% σε 7,4% μέσα σε ένα έτος, τα οχήματα με κινητήρα diesel παραμένουν η προτίμηση των επαγγελματιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 2023, οι πωλήσεις LCV στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 14,6% σε ετήσια βάση, φτάνοντας σχεδόν τα 1,5 εκατομμύρια οχήματα. Από αυτά, τα 1,2 εκατομμύρια ήταν diesel, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξήθηκαν κατά 56,8%.

Στα πετρελαιοκίνητα επαγγελματικά οχήματα προτιμώνται οι κινητήρες diesel. Οι V6 και V8 κινητήρες επιλέγονται για διαφορετικούς τύπους οχημάτων, ενώ η τεχνολογία Common Rail Direct Injection βελτιώνει την απόδοση και είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, οι κανονισμοί της ΕΕ, όπως το Euro 6 και το Euro 6d, καθώς και η προσεχής εισαγωγή του Euro 7 το 2025, έχουν ως στόχο τη μείωση των εκπομπών για τα LCV.

Παρ’ όλα αυτά, η έλλειψη υποδομών σε αντικίνητρα και οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί εμποδίζουν τον εξηλεκτρισμό των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, μερικές πόλεις όμως αρχίζουν να λαμβάνουν μέτρα προώθησης της βιωσιμότητας στον κλάδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ