Ποιες εταιρείες αναπτύσσουν μοτέρ υδρογόνου 650 ίππων;

Ποιες εταιρείες αναπτύσσουν μοτέρ υδρογόνου 650 ίππων;

Οι Bosch και Ligier αναπτύσσουν υψηλής απόδοσης μοτέρ υδρογόνου, συνδυάζοντας τις επιδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Οι δύο εταιρείες εργάζονται επί αρκετό διάστημα για την ανάπτυξη θερμικών κινητήρων υδρογόνου, με στόχο την εφαρμογή τους σε κινητήρες υψηλής απόδοσης για χρήση σε αγωνιστικά αλλά και supercars που μπορούν να κυκλοφορούν στον δρόμο.

Με βάση το αγωνιστικό Ligier JS2 R, οι δύο εταιρείες προχωρούν σε σημαντικές καινοτομίες στον τομέα της απόδοσης και της αξιοπιστίας.

Η Bosch Engineering έχει επωφεληθεί σημαντικά από την εξέλιξη του συμβατικού κινητήρα σε μοτέρ υδρογόνου και την εφαρμογή του συστήματος αποθήκευσης και τροφοδοσίας υδρογόνου. Από την πλευρά της Ligier, επικεντρώνεται στη δυναμική συμπεριφορά και τη μετατροπή του πλαισίου.

Ο V6 κινητήρας τριών λίτρων έχει υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις, αυξάνοντας την ισχύ του στους 602 ίππους και τα 650 Nm ροπής.

Η επίδοση του μοτέρ υδρογόνου και του συστήματος τροφοδοσίας έχει δοκιμαστεί σε ακραίες συνθήκες, με τις δύο εταιρείες να πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενα τεστ αντοχής, αντιστοιχώντας σε μακρά χιλιόμετρα σε πίστα και ταχύτητες άνω των 280 χλμ./ώρα.

Οι επιτυχημένες δοκιμές δείχνουν ότι ο κινητήρας και το σύστημα τροφοδοσίας μπορούν να εφαρμοστούν σε αγωνιστικό περιβάλλον αλλά και σε supercars στο μέλλον.

Η Bosch σχεδιάζει εξελίξεις στην αποθήκευση και τη χρήση του υδρογόνου, προσπαθώντας να μικρύνει τον όγκο των δεξαμενών του υγρού υδρογόνου.

Το πρωτότυπο JS2 RH2 έκανε ντεμπούτο στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans πέρυσι και αναμένεται να συμμετάσχει και φέτος, κάνοντας επίδειξη λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ