Νέος Πάρκινγκ στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας – Τοποθεσία και Αναπτυξιακά Σχέδια

Νέος Πάρκινγκ στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας – Τοποθεσία και Αναπτυξιακά Σχέδια

Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έχει οδηγήσει στην ανάγκη για περισσότερες θέσεις στάθμευσης.

Στους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, ο αριθμός των επιβατών έφτασε τους 7,7 εκατομμύρια, με αύξηση 16,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.

Ο αριθμός των πτήσεων ανήλθε σε 67.447, με αύξηση 13,5% σε σχέση με πέρυσι. Και οι εγχώριες και οι διεθνείς πτήσεις έδειξαν αύξηση κατά 5,9% και 19,3% αντίστοιχα.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προετοιμάζεται να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του για να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο επιβατικό κοινό, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή κίνηση στο αεροδρόμιο.

Οι επεκτάσεις θα γίνουν σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου πολυώροφου κτιρίου για το πάρκινγκ μικρής διάρκειας 2. Επίσης, προβλέπεται επέκταση του οδικού δικτύου στην περιοχή του τερματικού σταθμού.

Σήμερα, ο χώρος στάθμευσης Μακράς Διάρκειας διαθέτει 5.800 θέσεις, ενώ ο χώρος στάθμευσης Μικρής Διάρκειας (1 & 2) προσθέτει 1.300 θέσεις. Επιπλέον, υπάρχουν 14 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο επίπεδο των αφίξεων.

Επιπλέον, υπάρχει χώρος για στάθμευση μοτοσυκλετών στον τερματικό σταθμό των αφίξεων.

Διαβάστε Επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ