Νέος ΚΟΚ: Αλλαγές στα όρια ταχύτητας στους Έλληνες Δρόμους

Νέος ΚΟΚ: Αλλαγές στα όρια ταχύτητας στους Έλληνες Δρόμους

Σήμερα παρουσιάστηκε το σχέδιο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στον Πρωθυπουργό, το οποίο δεν έχει πλέον τιμωρητικό χαρακτήρα. Οι ποινές θα εξαρτώνται από την επικινδυνότητα των παραβάσεων.

Ένα από τα σημαντικά νέα μέτρα είναι η κατάργηση του “σβήσιμου” των κλήσεων και η ψηφιοποίηση της επιβολής προστίμων. Επιπλέον, προβλέπεται η αυστηροποίηση των ποινών για παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Όσον αφορά τα όρια ταχύτητας, προβλέπονται μειώσεις στα περισσότερα πόλεις, ενώ η ελάχιστη ταχύτητα κίνησης μπορεί να μειωθεί στα 10-20 χλμ/ώρα. Αυτές οι αλλαγές σχεδιάζονται για να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια και να μειωθούν τα ατυχήματα.

Το υπουργείο Υποδομών προγραμματίζει επίσης τη χρήση τεχνολογίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ενώ οι αστυνομικοί της Τροχαίας θα εφοδιαστούν με ειδικές συσκευές για την αναγνώριση παραβάσεων.

Το ανανεωμένο ΚΟΚ έχει ως στόχο την αύξηση της συμμόρφωσης των οδηγών και τη μείωση των ατυχημάτων, ενώ προβλέπεται εφαρμογή αυστηρών κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ