Νέο πρωτοποριακό σύστημα μειώνει τους κινδύνους από συγκρούσεις

Νέο πρωτοποριακό σύστημα μειώνει τους κινδύνους από συγκρούσεις

Η εταιρεία LG Electronics προχωρά στην ανάπτυξη λύσεων για την ασφάλεια κυκλοφορίας, με τη χρήση προηγμένων επικοινωνιών μεταξύ οχημάτων (V2X). Το σύστημα V2X αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αυτονομία των οχημάτων, δίνοντας τη δυνατότητα στα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τις υποδομές. Η LG ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα σχέδιο ανάπτυξης προληπτικού συστήματος ατυχημάτων και επαλήθευσης της αποτελεσματικότητάς του σε σχολικές ζώνες στη Σεούλ. Η υπηρεσία Soft V2X βασίζεται στο cloud και συλλέγει δεδομένα για την ενημέρωση των οδηγών και των πεζών για πιθανούς κινδύνους και τις οδικές συνθήκες σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή Soft V2X είναι εύκολη στη χρήση και μπορεί να εγκατασταθεί σε smartphone και σε συσκευές κίνησης, όπως ηλεκτρονικά ποδήλατα.

LG%20V2X 01

Η πρόσφατη δοκιμή του συστήματος έγινε σε σχολικές ζώνες, με πάνω από 6.700 άτομα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κινδύνου κυκλοφορίας από την εφαρμογή Soft V2X. Οι ειδοποιήσεις βοήθησαν τους χρήστες να λάβουν τις κατάλληλες ενέργειες για την αποφυγή ατυχημάτων. Η εταιρεία LG σχεδιάζει να βελτιώσει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής και να προσφέρει υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των διαφόρων αγορών.

LG systems

Η εταιρεία LG προσκάλεσε κατασκευαστές αυτοκινήτων και εμπειρογνώμονες σε μια εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το σύστημα Soft V2X. Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν την αποτελεσματικότητα των ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο και την ασφάλεια που προσφέρει το σύστημα. Η εταιρεία LG σχεδιάζει να διατηρήσει την τεχνολογική της πρωτοπορία στην πλατφόρμα συνδεδεμένης κινητικότητας και να συνεχίσει την έρευνα και ανάπτυξη για την ασφάλεια οχημάτων και πεζών.

LG%20VS%2010%20years 02

Η εταιρεία αναμένει ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για το σύστημα Soft V2X, καθώς υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τις εξελίξεις στον τομέα των ευφυών συστημάτων μεταφορών. Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει μια πιο προηγμένη έκδοση του συστήματος Soft V2X στην επόμενη εκδήλωση της 5GAA στο Ντιτρόιτ.

Η LG έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών που βοηθούν στην ασφάλεια οχημάτων και πεζών. Μέσω συνεχούς καινοτομίας και βελτιώσεων, η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει ανώτερη ασφάλεια στους χρήστες του οδικού δικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ