Μεγάλο update για τη BMW X3: Νέα γενιά αναμένεται το 2024

Η επόμενη γενιά της BMW X3 βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξής της και αναμένεται να κάνει σύντομα το ντεμπούτο της φέρνοντας μαζί και νέα στοιχεία σε τεχνολογικό επίπεδο.

Με την παρουσίαση να πραγματοποιείται το 2017 και μια σημαντική αναβάθμιση να έχει λάβει ήδη μέρος το 2021, η υπάρχουσα γενιά της BMW X3 βρίσκεται πλέον κοντά στο τέλος της εμπορικής της σταδιοδρομίας.

Το SUV είναι ένα από τα best sellers των Βαυαρών σε παγκόσμιο επίπεδο με την BMW να ποντάρει πολλά και στην επόμενη γενιά του μοντέλου της αναμένοντας μια αντίστοιχη πορεία στον εμπορικό στίβο.

Νέα γενιά BMW X3

Δείχνοντας ότι ο καιρός για την αποκάλυψη της επόμενης X3 βρίσκεται πλέον κοντά, σε σχετική ανακοίνωσή τους οι Βαυαροί αναφέρουν ότι η παραγωγή του νέου SUV, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό τους στη Ν. Αφρική, θα ξεκινήσει το 2024.

Μέχρι σήμερα στο εν λόγω εργοστάσιο, που βρίσκεται στο βιομηχανικό προάστιο Rosslyn της αφρικάνικης χώρας, η BMW έχει κατασκευάσει περισσότερα από 1,6 εκατ. οχήματα από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1968. Για την εκεί παραγωγή της νέας γενιάς της X3 οι Βαυαροί αναμένεται να επενδύσουν ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, με στόχο να αναβαθμίσουν τη δυνατότητά του αναφορικά με την παραγωγή και εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης-μετάδοσης.

Νέα γενιά BMW X3

Το παραπάνω είναι πολύ σημαντικό για την παραγωγή της νέας X3 καθώς αυτή θα είναι διαθέσιμη και σε plug-in υβριδική έκδοση με πρωτότυπα να έχουν κάνει δυναμική παρουσία σε δημόσιους δρόμους φέροντας παράλληλα το απαραίτητο βαρύ καμουφλάζ, ενώ δοκιμές εξέλιξης έχουν εντοπιστεί και στην «Πράσινη Κόλαση» του Nurburgring, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Νέα γενιά BMW X3

Στην γκάμα του SUV της BMW θα έχει παρουσία και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση iX3, η οποία και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα Neue Klasse EV που εξελίσσει η BMW, αποκλειστικά για χρήση σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στις φήμες που κυκλοφορούν αναφορικά με την iX3 είναι και εκείνη που θέλει το SUV να παρουσιάζεται και σε τετρακίνητη έκδοση “M” με ακόμη υψηλότερη απόδοση και βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, στον τομέα του design, η επόμενη X3 δεν αναμένεται να «αποχωρεί» σε μεγάλο βαθμό από την υπάρχουσα (φωτογραφίες), ωστόσο δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η νέα X3 με το παρουσιαστικό της να έχει αποκτήσει μια πιο δυναμική εικόνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ