Μεγάλη συλλογή κλασικών αυτοκινήτων πωλείται σε δημοπρασία

Μια συλλογή 230 κλασικών αυτοκινήτων, που ανήκε σε έναν συλλέκτη από την Ολλανδία και ήταν κρυμμένη για χρόνια, θα βγει σε δημοπρασία τον ερχόμενο Μάιο.

Όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων μιας Lancia Aurelia Spider και μιας Mercedes-Benz 300S Roadster, ήταν στην κατοχή ενός επιχειρηματία από την περιοχή Ντόρντρεχτ. Ο ιδιοκτήτης τους άρχισε να τα μαζεύει πριν από 40 χρόνια, ενώ τα φύλαγε σε δύο διαφορετικά κτήρια, αλλά και σε μια εκκλησία.

Για προσωπικούς λόγους, που δεν έχουν γίνει γνωστοί, δεν μπορούσε πλέον να τα κρατήσει και κατέληξαν στη γκαλερί Aaldering. Έτσι αυτή την στιγμή, όλα τα εν λόγω οχήματα βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη. Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα δημοπρατηθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024.

Car collection b

Τα περισσότερα από αυτά, όπως κάποια Maserati, Lancia, Ferrari, Alfa Romeo, Jaguar, Aston Martin, BMW και Facel Vega, είναι ακόμη σε εργοστασιακή τους κατάσταση. Ο σημερινός διαχειριστής τους, Nico Aaldering, δήλωσε στην Telegraaf ότι η συλλογή είναι πραγματικά μοναδική.

Ο αρχικός κάτοχος τους, ποτέ δεν επικεντρώθηκε σε μια μάρκα ή έναν τύπο αυτοκινήτου, γνώριζε όμως πολλά για τα αυτοκίνητα, καθώς ήταν μεγάλος λάτρης τους. Έτσι αγόραζε απλά, ότι του άρεσε, αν και ελάχιστοι ήταν εκείνοι που γνώριζαν την ύπαρξή τους.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια από τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα αυτοκίνητα. Ευτυχώς η πυροσβεστική κατάφερε να τα σώσει, πριν η φωτιά πάρει έκταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ