Η τεχνολογία που κάνει περιττό το πλύσιμο του αυτοκινήτου

Η τεχνολογία που κάνει περιττό το πλύσιμο του αυτοκινήτου

Μια καινοτόμα τεχνολογία προσφέρει μια λύση για το πρόβλημα του πλυσίματος του αυτοκινήτου και την προστασία από τη βρωμιά. Η επίστρωση αυτή, που είναι υδροφοβική και τρισδιάστατη, προσφέρει προστασία στους αισθητήρες των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης. Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Actnano στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το υλικό που χρησιμοποιείται για αυτήν την επίστρωση ονομάζεται Nanoguard και προστατεύει τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας ADAS.

Η εταιρεία Actnano έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η BMW, η Porsche και η Tesla. Επιπλέον, η χρήση του υλικού Nanoguard μπορεί να επεκταθεί σε κατασκευές του σπιτιού, όπως συναγερμοί και κάμερες θυροτηλεόρασης. Επομένως, αυτή η τεχνολογία μπορεί να έχει ευρεία εφαρμογή και σε άλλους τομείς εκτός από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Το Nanoguard παράγεται από βιώσιμα υλικά που δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες. Επιπλέον, είναι διαφανές σε ποσοστό 98% και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει όλες τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου, με εξαίρεση τις μεταλλικές επιφάνειες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για υαλοκαθαριστήρες, καθώς το υδροφοβικό υλικό απομακρύνει το νερό από την επιφάνεια. Επιπλέον, η επένδυση του εσωτερικού του παρμπρίζ με Nanoguard θα μειώσει το θάμπωμα του τζαμιού. Αυτή η καινοτόμα τεχνολογία αναμένεται να επιφέρει αλλαγές, όχι μόνο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και στον τρόπο ζωής και την ασφάλεια των οδηγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ