Η νέα τεχνολογία που προετοιμάζει η Toyota για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η νέα τεχνολογία που προετοιμάζει η Toyota για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σύμφωνα με νέες πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Toyota εξελίσσει ένα νέου τύπου χειροκίνητο κιβώτιο αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι παραδοσιακές μεταδόσεις ταχυτήτων αντιμετωπίζουν απειλή με εξαφάνιση λόγω της άνθισης των ηλεκτρικών, υβριδικών και plug-in υβριδικών μοντέλων που φέρουν αυτόματα σασμάν.

Η Toyota ετοιμάζει τεχνολογία που προσομοιώνει τη λειτουργία ενός χειροκίνητου κιβωτίου αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα.

Μέσω αυτής της τεχνολογίας, η Toyota επιδιώκει να διατηρήσει την αίσθηση ελέγχου και τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία που προσφέρει ένα μηχανικό κιβώτιο, ακόμα και σε ηλεκτρικά οχήματα.

Τα σχέδια δείχνουν ένα ηλεκτρονικό σύστημα που προσομοιάζει τη λειτουργία ενός κιβωτίου, αλλά δεν περιλαμβάνει μηχανικά μέρη και αντί αυτού χρησιμοποιεί κώδικα λογισμικού και καλώδια.

Εικόνα από την τεχνολογία της Toyota

Το «ψεύτικο» χειροκίνητο κιβώτιο ελέγχει τη ροπή και την ισχύ του ηλεκτρικού μοτέρ και προσφέρει διαφορετικές αποκρίσεις ανάλογα με την επιλογή της σχέσης.

Εικόνα από την τεχνολογία της Toyota

Η νέα τεχνολογία της Toyota θα μπορούσε να ενσωματωθεί σε μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ επιδιώκει επίσης να καθιστά πιο φιλική τη μετάβαση από τα συμβατικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τους οδηγούς που είναι συνηθισμένοι σε μηχανικά κιβώτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ