Η νέα γενιά της Toyota Supra θα είναι και ηλεκτρική και θερμική με χρήση βιοκαυσίμων

Η νέα γενιά της Toyota Supra θα είναι και ηλεκτρική και θερμική με χρήση βιοκαυσίμων

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιαπωνία, η Toyota εργάζεται πάνω σε δύο νέες εκδοχές της επόμενης γενιάς της Supra, μία πλήρως ηλεκτρική και μία θερμική που θα χρησιμοποιεί συνθετικά e-fuels. Παρά τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, η Toyota διατηρεί τους θερμικούς κινητήρες σε sport και supersport αυτοκίνητα όπως η Supra, δίνοντας έμφαση στην ψυχαγωγία της οδήγησης. Ο επίτιμος πρόεδρος της εταιρείας Akio Toyoda επιβεβαίωσε πως το μέλλον των αυτοκινήτων της θα βασίζεται σε πολλαπλές πηγές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των e-fuels.

Η νέα γενιά της Supra αναμένεται να περιλαμβάνει δύο εκδόσεις: μια πλήρως ηλεκτρική και μια θερμική με εξακύλινδρο μοτέρ 3.0 λίτρων και υβριδική υποστήριξη που θα χρησιμοποιεί e-fuels για να μην παραλείπεται. Η ισχύς του μοτέρ αναμένεται να αυξηθεί από τους 340 ίππους στους 400 ίππους και η μετάδοση θα περιλαμβάνει μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων και αυτόματο 8 ταχυτήτων.

Η Toyota εργάζεται επίσης πάνω στην Supra GRMN που αναμένεται να έχει απόδοση 450 έως 500 ίππους, με πιθανότητα να φτάσει ακόμα και τους 550 ίππους, σε συνδυασμό με καινούργιο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Η Toyota Supra GRMN θα παραχθεί σε περιορισμένα αντίτυπα. Όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν το δεύτερο μισό της δεκαετίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ