Η Mercedes επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει θερμικά αυτοκίνητα μετά το 2030

Η Mercedes επιβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει θερμικά αυτοκίνητα μετά το 2030

Η εταιρεία αυτοκινήτων της Στουτγάρδης, Mercedes-Benz, ανακοίνωσε επισήμως ότι θα επεκτείνει την παραγωγή αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο CEO της Mercedes-Benz, Ola Kallenius, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει την ανάπτυξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης (βενζίνης / πετρελαίου) για τα θερμικά και υβριδικά της αυτοκίνητα, ακόμα και μετά το 2030.

Σε δήλωσή του στην ετήσια συνέλευση των μετόχων, ο Kallenius επισήμανε: «Ο στρατηγικός στόχος της Mercedes-Benz είναι η μηδενική ρύπανση. Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Ωστόσο, ο μετασχηματισμός μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο από αυτόν που περιμέναμε».

Έτσι, η Mercedes εντάσσεται σε μία λίστα μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Stellantis, η VW, η Ford και η General Motors, που έχουν δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτή η εξέλιξη οφείλεται στην περιορισμένη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά.

Παρόλα αυτά, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνονται σταθερά, με προοπτικές για ανάληψη σημαντικού μερίδιου της αγοράς. Το 2023, η Mercedes πούλησε 73% περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα σε σχέση με το 2022, φτάνοντας τα 240.600 αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ