Η Lucid παρουσιάζει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, το Gravity

Το Lucid Gravity είναι ένα προηγμένο ηλεκτρικό SUV με αυτονομία άνω των 700 χιλιομέτρων, που φιλοξενείται στην premium αγορά των SUV.

Η παραγωγή του Gravity αναμένεται να ξεκινήσει από την Καλιφόρνια προς το τέλος του 2024, με τιμή που θα ξεκινά στα περίπου 75.000 ευρώ για τη βασική έκδοση με αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Καθώς πρόκειται για ένα πολυτελές επταθέσιο SUV με εξαιρετική επιτάχυνση, ικανότητα φόρτωσης και έλξης trailer.

lucid gravity 03

Η τεχνολογία 900V της πλατφόρμας του Gravity εξασφαλίζει ταχύτατη φόρτιση, ενώ οι μικρότερες, ελαφρύτερες και αποδοτικότερες μπαταρίες του φορτίζουν για 350 χιλιομέτρα σε ταχυφορτιστή μέσα σε περίπου 15 λεπτά. Επίσης, οι ηλεκτροκινητήρες του θεωρούνται οι πιο αποδοτικοί που παράγονται σήμερα από τη Lucid.

lucid gravity 05

Ενσωματώνοντας σχεδιαστικά στοιχεία από το sedan Air, το Gravity παρουσιάζει εντυπωσιακό ρύγχος και ουρά, ενώ με την αερανάρτησή του μπορεί να κινείται και σε εκτός δρόμου επιφάνειες.

lucid gravity 06

Το εσωτερικό φιλοξενεί τεράστιες οθόνες και νέες τεχνολογίες, με το Lucid Spaces να αλλάζει την ατμόσφαιρα της καμπίνας ανάλογα με την επιλογή του οδηγού, μεταφέροντας τους οδηγούς σε γαλήνιες περιοχές όπως η λίμνη Tahoe ή το Joshua Tree. Επιπλέον, οι οθόνες προσαρμόζουν τον φωτισμό και αναπαράγουν τους ήχους αυτών των περιοχών.

lucid gravity 07

Τέλος, η κεντρική οθόνη πολυμέσων, συνδεσιμότητας και πλοήγησης, με διαγώνιο 34 ιντσών, καλύπτεται από την τεράστια ψηφιακή “Pilot Panel”, για όλες τις ρυθμίσεις της οδήγησης, του κλιματισμού και άλλες λειτουργίες.

lucid gravity 02

Η βασική έκδοση του Lucid Gravity αναμένεται να διατίθεται στις ΗΠΑ κάτω από τα 80.000 δολάρια, ενώ οι πλουσιότερες εκδόσεις με μεγαλύτερη αυτονομία αναμένεται να έχουν αντίστοιχα υψηλότερη τιμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ