Φόρτιση μπαταριών σε δέκα λεπτά – Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα

Φόρτιση μπαταριών σε δέκα λεπτά – Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα

Μια καινούργια κινεζική εταιρεία θα εισβάλει στην Ευρώπη το επόμενο έτος και αναμένεται να είναι η πρώτη που θα προσφέρει τα νέα είδη μπαταριών που αναπτύσσει η CATL.

Η Neta Auto, κινεζική εταιρεία αυτοκινήτων, θα κάνει το ντεμπούτο της στην Ευρώπη το 2024 με δύο μοντέλα.

Η Neta συνεργάστηκε με την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών CATL, για την νέα τους τύπου μπαταρίας Φωσφορικού Σιδήρου Λιθίου (LFP) που υπόσχεται γρήγορους χρόνους φόρτισης.

atl mpataries neo hlektriko kineziko2

Η μπαταρία ονομάζεται ShenXing και η CATL την παρουσίασε σε ειδικό event στην Ευρώπη και την χαρακτήρισε ως την μπαταρία που θα αλλάξει τα δεδομένα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Σύμφωνα με την κινέζικη εταιρεία, η συγκεκριμένη μπαταρία προσφέρει ταχυφόρτιση επιπέδου 4C, μπορώντας να φορτίσει πλήρως μέσα σε μόνο 15 λεπτά της ώρας, ανεξάρτητα από το μέγεθός της. Με αυτή την ταχύτητα φόρτισης, η ShenXing μπορεί να προσφέρει 400 χιλιόμετρα αυτονομίας με μόλις 10 λεπτά φόρτισης, καθώς και συνολική αυτονομία περίπου 700 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την CATL.

atl mpataries neo hlektriko kineziko

Επιπλέον, η πρόταση της ShenXing προσφέρει υψηλούς χρόνους αυτονομίας και καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας, κάτι που την καθιστά αποδοτική και ευέλικτη ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Neta Auto και η CATL έχουν συνεργαστεί για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας ονόματι Integrated Intelligent Chassis (CIIC), η οποία θα χρησιμοποιεί τη νέα μπαταρία για την κίνηση των ηλεκτρικών κινητήρων. Το πρώτο μοντέλο αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία αναμένεται το τέλος του 2024, ενώ η παραγωγή τους αναμένεται να γίνεται στην Ευρώπη.

Άλλο ένα αυτοκίνητο που θα επωφεληθεί από τις νέες μπαταρίες είναι το Changan Avatr 12, που πρόσφατα παρουσιάστηκε χάρη στην συνεργασία της CATL με την Huawei. Ωστόσο, αυτό το μοντέλο δεν θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CIIC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ