Ένα ρομπότ-σκύλος είναι επιθεωρητής παραγωγής αυτοκινήτων

Ένα ρομπότ-σκύλος είναι επιθεωρητής παραγωγής αυτοκινήτων

Ένα ρομπότ-σκύλος της Boston Dynamics ανέλαβε νέα καθήκοντα ως επιθεωρητής σε εργοστάσιο της BMW, ελέγχοντας σημαντικές πτυχές της λειτουργίας του.

Στη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία, τα ρομπότ συμμετέχουν όχι μόνο στην κατασκευή αλλά και σε άλλες βαρύνουσες εργασίες που παλιότερα αναλάμβανε μόνο ο άνθρωπος.

Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αυτής της εξέλιξης είναι ο ρομποτικός σκύλος με το όνομα “SpOTTO“, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται στο εργοστάσιο Hams Hall της BMW στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το όνομα SpOTTO αποτίει φόρο τιμής στον Gustan Otto, έναν από τους ιδρυτές της BMW, και το ρομπότ είναι δημιουργία της εταιρείας Boston Dynamics, η οποία ανήκει στον όμιλο της Hyundai από το 2020.

Ο SpOTTO χρησιμοποιεί οπτικούς, θερμικούς και ήχου αισθητήρες για να επιθεωρεί το εργοστάσιο της BMW, υποστηρίζοντας τις ομάδες συντήρησης και βοηθώντας στην απρόσκοπτη παραγωγή των αυτοκινήτων.

Τα δεδομένα που συλλέγει κατά την επιθεώρηση μεταφέρονται στον ψηφιακό κόσμο, όπου η BMW έχει δημιουργήσει μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του εργοστασίου για ακριβή ανάλυση.

Για παράδειγμα, ο SpOTTO ελέγχει τα μηχανήματα που λειτουργούν με συμπιεσμένο αέρα στη γραμμή παραγωγής, εντοπίζοντας πιθανές διαρροές που μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές ζημιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ