Ένα αυτοκίνητο από την Τουρκία κάνει είσοδο στην Ευρώπη

Ένα αυτοκίνητο από την Τουρκία κάνει είσοδο στην Ευρώπη

Η τουρκική εταιρεία TOGG προχωρά σε σημαντική κίνηση, αφού στις αρχές του νέου έτους εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mehmet Fatih Kacır, σε συνέντευξή του στο TRT Haber.

Σύμφωνα με τον Kacır, η TOGG σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην αγορά της Γερμανίας ως αφετηρία για την περαιτέρω εξάπλωσή της στην Ευρώπη, καθώς εκεί διαμένουν πολλοί Τούρκοι.

T10X

Η είσοδος της TOGG στην ευρωπαϊκή αγορά θα αρχίσει με το μοντέλο T10X, το οποίο έχει ήδη πουλήσει 30,000 μονάδες στην Τουρκία.

O Kacır δήλωσε: «Η TOGG αποσκοπεί σε ηγετικό ρόλο στα ηλεκτρικά οχήματα και επιθυμούμε να καταστήσουμε την Τουρκία μια από τις κύριες βάσεις παραγωγής μπαταριών παγκοσμίως. Ειδικά σε ένα χρονικό σημείο όπου η επένδυση σε αυτόνομη οδήγηση και τεχνολογία AI στα αυτοκίνητα είναι ουσιαστική. Η TOGG ηγείται της μετασχηματιστικής διαδικασίας στη βιομηχανία μας και τα μοντέλα της θα χρησιμοποιηθούν ευρέως στον δημόσιο τομέα».

TOGG

Αναμένεται να δούμε αν τα σχέδια της TOGG θα υλοποιηθούν σύντομα και ποιες ακριβώς αγορές θα επιλέξει η τουρκική εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ