Είναι το ηλεκτρικό Subaru Forester η επόμενη γενιά του;

Είναι το ηλεκτρικό Subaru Forester η επόμενη γενιά του;

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από την Ιαπωνία, η Subaru ετοιμάζει την πρώτη πλήρως ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλούς της μοντέλου, του Forester. Αναμένεται ότι το νέο αυτοκίνητο θα έχει αυτονομία μέχρι και 700 χιλιόμετρα.

Μετά την κυκλοφορία του Solterra, το οποίο βασίζεται στο Toyota bZ4x, η Subaru ετοιμάζεται να επικεντρωθεί πλήρως στα ηλεκτρικά οχήματα, με το Forester να αποτελεί την επόμενη εξέλιξη σε αυτή την κατεύθυνση. Αναμένεται να κυκλοφορήσει πιο γρήγορα από ό,τι περιμένει ο κόσμος.

Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας Fuji Heavy Industries, η Subaru έχει ως στόχο να πουλήσει 600.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα plug-in υβριδικά. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά η Subaru φαίνεται ότι διαθέτει τις δυνατότητες για να το πραγματοποιήσει μέσα σε λίγα χρόνια.

Για να επιτύχει αυτόν τον στόχο, η Subaru πρέπει να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της. Προσεχώς, θα εστιάσει κυρίως στα SUV, τα οποία είναι τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ θα μετατρέψει γνωστά και αγαπητά μοντέλα, όπως το Forester, σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Η 6η γενιά του Forester παρουσιάστηκε στο τέλος του 2023 και σύντομα θα κάνει ντεμπούτο της στην Ευρώπη και άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου η Subaru έχει σημαντικές πωλήσεις.

Σε αντίθεση με το Solterra, το ηλεκτρικό Forester αναπτύσσεται αποκλειστικά από τη Subaru, ως ανεξάρτητο project. Αναμένεται να είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το Solterra και να αποτελεί την ηλεκτρική επιλογή στη γκάμα της 7ης γενιάς του Forester.

Το ηλεκτρικό Forester αναμένεται να έχει αυτονομία έως 700 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση, καθιστώντας το ένα από τα πιο αυτόνομα SUV στην αγορά. Επιπλέον, θα διατηρεί την τετρακίνηση, με έναν ηλεκτρομοτέρ σε κάθε άξονα.

Ο πρωτότυπος ή ακόμα και η παραγωγική έκδοση του ηλεκτρικού Forester αναμένεται να παρουσιαστεί μέχρι το 2025, μετά την κυκλοφορία της 6ης γενιάς του Forester σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ