Απόσυρση από τους αγώνες Ράλλυ: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αποφασίζει να πάρει ένα άναμεσο διάλειμμα

Ο 23χρονος πιλότος από τη Φινλανδία αποφασίζει να αποσυρθεί προσωρινά, αφού αισθάνεται ότι χρειάζεται να αναζωογονηθεί πριν επιστρέψει με νέες δυνάμεις.

Έχει προκαλέσει αίσθηση η απόφαση του Kalle Rovanpera να μη συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του WRC το 2024, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα διεκδικήσει το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την απόφασή του ανακοίνωσε μέσα από τα social media, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το βήμα και δηλώνοντας ότι από 2025 θα επιστρέψει πλήρως δραστήριος στους αγώνες.

«Παρόλο που οι προηγούμενες σεζόν ήταν εξαιρετικές, αποδείχθηκαν και εξαιρετικά απαιτητικές σε φυσικό και ψυχολογικό επίπεδο. Γι’ αυτό αισθάνθηκα ότι τώρα είναι η στιγμή να επαναφορτίσω τις μπαταρίες μου και στη συνέχεια να επιστρέψω πιο έτοιμος για τον αγώνα και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στο πλαίσιο του πλήρους προγράμματος», τόνισε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, ο οποίος υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Toyota.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη σε ποιους από τους αγώνες του 2024 θα συμμετέχει ο νεαρός αθλητής, ο οποίος θα ανανεώσει τις δυνάμεις του με drift και συμμετοχή σε διάφορα events.

Η απόφαση του Rovanpera σχολίασε και ο επικεφαλής της Toyota, Jari-Matti Latvala, δηλώνοντας: «Το πρόγραμμα του Kalle θα είναι λίγο διαφορετικό το 2024, αλλά για εμάς είναι σημαντικό ότι παραμένει πιστός στην ομάδα και επιθυμεί να παραμείνει με εμάς, ενώ μοιράζεται το πάθος του για το ράλλυ».

rovanpera

«Παρότι είναι νεαρός, ανταγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή να χαλαρώσει λίγο, προκειμένου να απολαύσουμε παρέα περισσότερες πλήρεις σεζόν στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι η Toyota ανακοίνωσε ότι το 2024, οι Elfyn Evans και Takamoto Katsuta θα συμμετέχουν σε όλους τους αγώνες, ενώ οι Ogier και Rovanpera θα μοιράζονται το τρίτο Yaris.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ