Ανακοινώνεται Πρόγραμμα Απόσυρσης Αυτοκινήτων στην Ευρώπη – Ποιοι μπορούν να λάβουν μέχρι και 11.000 ευρώ για ένα Νέο Αυτοκίνητο

Ανακοινώνεται Πρόγραμμα Απόσυρσης Αυτοκινήτων στην Ευρώπη – Ποιοι μπορούν να λάβουν μέχρι και 11.000 ευρώ για ένα Νέο Αυτοκίνητο

Η γήρανση του αυτοκινητιστικού στόλου στην Ευρώπη οδηγεί πολλές χώρες στη λήψη μέτρων για την ανανέωσή του.

Ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξάνεται στα 12 έτη και 3 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η κυκλοφορία παλαιότερων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, λόγω της τεχνολογικής υποβάθμισής τους, επιδρά αρνητικά στην οδική ασφάλεια, με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες να λαμβάνουν μέτρα για την ανανέωση του αυτοκινητιστικού τους στόλου.

Στην Ιταλία, από την Τρίτη 21 Μαΐου, οι ιδιοκτήτες παλιών αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να τα αποσύρουν και να λάβουν έως 11.000 ευρώ ως αντάλλαγμα για την αγορά νέου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι αποζημιώσεις στην Ιταλία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες βάσει των εκπομπών ρύπων και της Euro κατηγορίας των αυτοκινήτων.

Στην Ελλάδα, η επιδότηση για την απόκτηση νέου αυτοκινήτου με απόσυρση του παλιού δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση προς το παρόν, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3.

Το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 στηρίζει αποκλειστικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με στόχο την εύκολη πρόσβαση σε αυτήν την τεχνολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ