Αλλαγές για την πιο ακραία Toyota Corolla όλων των εποχών

Η GR Corolla των 306 ίππων είναι το κορυφαίο hatchback όλων των εποχών που φέρει το διάσημο όνομα της σειράς της Toyota και τώρα οι Ιάπωνες βελτιώνουν περαιτέρω την ακραία απόδοσή της.

Πολύ μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει στην 4κίνητη υπερτροφοδοτούμενη GR Corolla από την Toyota, ώστε να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την οδηγική εμπειρία και την απόδοσή της.

Συγκεκριμένα, έχει αλλαχθεί το σχήμα των βιδών που συγκρατούν την εμπρός και την πίσω ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και το κιβώτιο. Αυτό βελτιώνει τη στιβαρότητα και την απόκριση του αυτοκινήτου σε αλλαγή κατεύθυνσης και αυξάνει την σταθερότητα στις υψηλότερες ταχύτητες.

Επίσης, οι πλαϊνοί αεραγωγοί έχουν αλλάξει ελαφρώς το σχήμα τους για να βελτιωθεί η ροή του αέρα προς τους τροχούς και να αυξηθεί η κατευθυντικότητα και η ευελιξία της GR Corolla.

Ο υπερτροφοδοτούμενος εν σειρά τρικύλινδρος κινητήρας του 1,6 λίτρου παραμένει ως είχε, με την απόδοσή του να φτάνει τους 304 ίππους και τα 370 Nm ροπής. Η ισχύς φτάνει και στους τέσσερεις τροχούς μέσω του προηγμένου iMT χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων της Toyota, ενώ υπάρχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τόσο στον εμπρός όσο και στον πίσω άξονα.

Για τη νέα χρονιά, η GR Corolla θα προστεθεί στη διαθέσιμη παλέτα σε μεταλλικό μπλε χρώμα (Cyan Mertallic), με μόνο 50 αντίτυπα. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, θα υπάρχουν αντίστοιχες ραφές με το χρώμα του αυτοκινήτου.

Η αναβαθμισμένη GR Corolla θα διατεθεί στην ιαπωνική αγορά σε σύνολο 550 αντίτυπα, τα οποία θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους μέσω κλήρωσης. Η τιμή της αναβαθμισμένης GR Corolla ξεκινά από 33.170 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ