Αφαίρεση οχημάτων στην Παραλιακή και τη Βουλιαγμένη – Διώξεις και επακόλουθα στους δρόμους της Αθήνας

Αφαίρεση οχημάτων στην Παραλιακή και τη Βουλιαγμένη – Διώξεις και επακόλουθα στους δρόμους της Αθήνας

Η μάχη ενάντια στην παραβατικότητα στους δρόμους της Αθήνας συνεχίζεται, με τους αξιωματικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων να προχωρούν σε νέες αφαιρέσεις οχημάτων που συμμετείχαν σε παράνομους αγώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του carandmotor.gr, η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων κατόρθωσε να εντοπίσει δύο ύποπτα οχήματα επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, λίγα δευτερόλεπτα πριν αναπτύξουν υπερβολική ταχύτητα και επιδοθούν σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Οι αξιωματικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να ακινητοποιήσουν τα δύο οχήματα, εφαρμόζοντας τα όσα προβλέπει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για τη διενέργεια παράνομων αγώνων και την πραγματοποίηση επικίνδυνων ελιγμών και επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων.

Κατάσχεση οχημάτων

Σύμφωνα με τον άρθρο 12 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η οδήγηση οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή εκτέλεση παράνομων αγώνων απαγορεύεται και προβλέπει για τους παραβάτες διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης και των στοιχείων κυκλοφορίας για 30 ημέρες.

Τα οχήματα μάρκας Ford και Suzuki κατασχέθηκαν, ενώ οι οδηγοί τους αντιμετωπίζουν και ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με την αναθεωρημένη διάταξη του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει κυρώσεις για όσους οδηγούν επικίνδυνα και θέτουν σε κίνδυνο άλλους.

Οι Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων διενεργούν καθημερινούς ελέγχους σε σημεία όπου παρατηρούνται παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο οδηγούς και πεζούς και σημειώνονται σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ