ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με τη Μπραν: Ζαφείρης «Είναι τελικός, στοχεύουμε στην πρόκριση στη League Phase»

ΠΑΟΚ στη ρεβάνς με τη Μπραν: Ζαφείρης «Είναι τελικός, στοχεύουμε στην πρόκριση στη League Phase»

Η πρόκριση στη League Phase του Conference League είναι ο μοναδικός στόχος του ΠΑΟΚ στη Νορβηγία, όπου το βράδυ της Πέμπτης (27/08, 20:00) αντιμετωπίζει την Μπραν στη ρεβάνς του 1-1 της Τούμπας. Σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού, ο Χρήστος Ζαφείρης ήταν ο παίκτης που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για τη σημασία της ενότητας και της συγκέντρωσης.

«Είναι ένας τελικός για εμάς, ένα σημαντικό παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε» είπε ο διεθνής μέσος, που έδειξε να έχει ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα φτάσει η ομάδα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. «Να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα, να είμαστε ενωμένοι και να παλέψουμε μαζί για την πρόκριση. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλο το παιχνίδι».

Για την εικόνα του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, σχολίασε πως η ομάδα μπήκε δυναμικά, αλλά το ζητούμενο είναι η διάρκεια. «Αυτό που πρέπει να αλλάξουμε είναι το πόση ώρα θα έχουμε το πάνω χέρι στο ματς. Ήρθαμε εδώ για να το πετύχουμε. Θα πρέπει στις καλές και τις άσχημες περιόδους του αγώνα να είμαστε μαζί και να παλέψουμε».

Ο Ζαφείρης δεν έκρυψε τον σεβασμό του για τον αντίπαλο, προειδοποιώντας για την ποιότητα της Μπραν. «Έχει καλό κόσμο εδώ στη Νορβηγία η Μπραν, της αρέσει να κοντρολάρει το παιχνίδι και δεν θα μείνει στο 1-1. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους». Παραδέχτηκε επίσης ότι στο πρώτο ματς οι Νορβηγοί ήταν λίγο τυχεροί, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοράρει παρά τις ευκαιρίες του.

Συγκρίνοντας τα δύο πρωταθλήματα, είπε ότι και τα δύο έχουν ανέβει επίπεδο, με το νορβηγικό να είναι πιο physical. «Σίγουρα και τα δύο έχουν ανέβει πολύ. Είναι κάτι που βλέπουμε και στις νορβηγικές ομάδες. Στην Ελλάδα ανεβαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι και έχουμε θετικά αποτελέσματα. Σίγουρα το νορβηγικό είναι πιο Physical, αλλά και τα δύο ανεβαίνουν».

«Η νίκη με τον Λεβαδειακό ήταν πολύ σημαντική για την αυτοπεποίθηση και την ενέργειά μας. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι, μας βοήθησε το αποτέλεσμα αυτό και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ». Για τον ίδιο, το ξεκίνημα της σεζόν έχει ιδιαίτερη αξία: «Σαν ποδοσφαιριστής θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Τώρα που είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν είναι ωραίο να παίρνεις παιχνίδια, να παίρνεις ρυθμό. Μετά ακολουθάμε το πλάνο του κόουτς και προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τους αγώνες».

Αυτό το πνεύμα ομαδικότητας άλλωστε διακρίνει τον Ζαφείρη από την πρώτη στιγμή στον ΠΑΟΚ, καθώς έχει πολλάκις αναφερθεί στην οικογενειακή ατμόσφαιρα που επικρατεί, λέγοντας ότι «είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον και είμαστε πραγματικά μία γροθιά». Παράλληλα, οι φιλοδοξίες του είναι ξεκάθαρες: να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο με τον «δικέφαλο του βορρά» και να βρεθεί η ομάδα στους ομίλους του Champions League. Για την ώρα, όμως, το μυαλό είναι στο Μπέργκεν και το μεγάλο βήμα πρόκρισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ