Απόστολος Χρήστου: Χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με 24.74 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντο

Απόστολος Χρήστου: Χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο με 24.74 στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντο

Ο Απόστολος Χρήστου πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό στη συλλογή του, αυτή τη φορά στην κορυφαία στιγμή των Μεσογειακών Αγώνων του Τάραντο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε στον τελικό των 50μ. ύπτιο και τερμάτισε πρώτος με 24.74, αφήνοντας τον ανταγωνισμό να τον κυνηγάει. Το ασημένιο πήρε ο Ιταλός Φραντσέσκο Λατσάρι (25.12), ενώ το χάλκινο κατέκτησε ο Ισπανός Μάρκος Ρόδριγες με 25.20.

Η επιτυχία αυτή δεν ήρθε τυχαία, αφού ο αργυρός Ολυμπιονίκης είχε δείξει από νωρίς τη φόρμα του. Στο Acropolis Swim Open του Μαΐου είχε σημειώσει 24.46, επιβεβαιώνοντας πως βρίσκεται σε άνοδο ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης. Στο Τάραντο, μάλιστα, είχε και ξεχωριστό ρόλο πριν καν ξεκινήσει τις κούρσες του: στην τελετή έναρξης επελέγη να μεταφέρει μαζί με την Ιταλίδα χρυσή Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας, Valentina Rodini, το νερό των Αγώνων στην υδρία του σταδίου.

Η ελληνική αποστολή, που αριθμεί 277 μέλη στο Τάραντο, βρήκε έτσι ένα ακόμη χρυσό στην πρώτη εβδομάδα των αγώνων. Δίπλα του στον τελικό των 50μ. ύπτιο βρισκόταν και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, ο οποίος ολοκλήρωσε στην 5η θέση με 25.36, δίνοντας στην Ελλάδα διπλή παρουσία στο αγώνισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ