Ο Ντέιβιντ Κράμερ δεν άλλαξε ομάδα. Δεν υπάρχει καμία μεταγραφή του Γερμανού διεθνή στον Ερυθρό Αστέρα, όσα κι αν γράφονται το τελευταίο διάστημα. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: ο 29χρονος γκαρντ ανήκει κανονικά στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Στη «βασίλισσα» από το 2025
Το καλοκαίρι του 2025 η Ρεάλ ανακοίνωσε την απόκτησή του από την Τενερίφη με μονοετές συμβόλαιο. Όπως ανέφερε τότε το sport24.gr, η ανακοίνωση των Ισπανών ανέφερε πως «ο παίκτης θα αποτελέσει παίκτης της ομάδας μας για την επόμενη σεζόν, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026». Κανένα σχετικό δελτίο Τύπου δεν έχει βγάλει ο Ερυθρός Αστέρας ούτε κάποιο έγκυρο μέσο επιβεβαιώνει μετακίνηση στο Βελιγράδι.
Τη σεζόν 2025-26 ο ρόλος του στη Μαδρίτη ήταν περιορισμένος. Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουμε, ήταν στην αποστολή της ομάδας στο Final Four της Euroleague, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί. Η Ρεάλ ηττήθηκε στον τελικό από τον Ολυμπιακό. Η σελίδα του στην επίσημη ιστοσελίδα της «βασίλισσας» τον καταχωρεί ακόμη στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.
Πρωταθλητής κόσμου, κυνηγός στη Euroleague
Με την Τενερίφη είχε εκπληκτικά ποσοστά στο Basketball Champions League: από 12 πόντους και 47,2% στο τρίποντο, όπως ανέφερε το eurohoops.net. Στο ισπανικό πρωτάθλημα μέτρησε 11,1 πόντους με 38% έξω από τα 6,75. Είναι μέλος της εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο του 2023.
Για τη Ρεάλ Μαδρίτης η απόκτησή του ήταν μια κίνηση ενίσχυσης της περιφερειακής γραμμής, αξιοποιώντας την εμπειρία του από την Euroleague, όπου είχε αγωνιστεί ξανά με τη Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν 2020-21, σύμφωνα με το gazzetta.gr. Ο Κράμερ (ύψος 1,96μ., γεννηθείς το 1997) είναι γνωστός για το σουτ του, αλλά όχι για την ποικιλία του παιχνιδιού του – στοιχείο που τον έκανε ναι μεν χρήσιμο, αλλά όχι πρωταγωνιστή.
<<>
[{“fact”: “Ο Κράμερ υπέγραψε συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι 30 Ιουνίου 2026”, “source”: “sport24.gr”, “evidence”: “ο παίκτης θα αποτελέσει παίκτης της ομάδας μας για την επόμενη σεζόν, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026”}, {“fact”: “Είχε 47,2% στα τρίποντα στο Basketball Champions League με την Τενερίφη”, “source”: “eurohoops.net”, “evidence”: “σουτάροντας με το εκπληκτικό 47.2 από το τρίποντο”}, {“fact”: “Ήταν μέλος της εθνικής Γερμανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023”, “source”: “eurohoops.net”, “evidence”: “αξιοποιώντας έτσι τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου του 2023”}, {“fact”: “Επέστρεψε στην Euroleague μετά το 2020-21 και τη Μπάγερν Μονάχου”, “source”: “gazzetta.gr”, “evidence”: “επιστρέφει στην Euroleague μετά την παρουσία του ως παίκτης της Μπάγερν Μονάχου τη σεζόν του 2020-21”}]
<<>>