Σαρωτική εμφάνιση έκανε η Ζαλγκίρις Κάουνας μέσα στην έδρα της Γιουβέντους. Με άνετο 100-69, έφτασε στο 2-0 στη σειρά των τελικών του λιθουανικού πρωταθλήματος.
Μία ανάσα από τον τίτλο
Μόνο οι τυπικές διαδικασίες απομένουν πλέον. Την Παρασκευή στη Žalgirio Arena, αν η ομάδα πάρει τη νίκη, θα σηκώσει το τρόπαιο για 26η φορά. Η διαφορά δυναμικότητας φάνηκε από νωρίς στο παρκέ της Utenos Arena.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Αζουόλας Τουμπέλις. Σταμάτησε στους 20 πόντους, έχοντας 9/10 δίποντα και 6 ριμπάουντ, κάνοντας ό,τι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα.
Βοήθειες έδωσαν ο Μόουζες Ράιτ με 15 πόντους και ο Εντγκάρας Ουλανόβας που πρόσθεσε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Διψήφιοι ήταν επίσης ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος μαζί με τον Ντεϊβίντας Σιρβίντις.
Η προσπάθεια της Γιουβέντους
Πάλεψαν για τη γηπεδούχο ομάδα ο Παούλιους Βαλίνσκας με 17 πόντους και ο Μάξγουελ Λιούις που έβαλε 16. Παρά το πλάνο τους, δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.
Τα δεκάλεπτα: 13-24, 30-53, 47-76, 69-100