Κυκλοφοριακό «μπλόκο» στήνει ξανά το Flyover στη Θεσσαλονίκη, με τη Διεύθυνση Τροχαίας να δίνει σήμα για κλείσιμο τμήματος της Εσωτερικής Περιφερειακής. Η κίνηση των οχημάτων ανακόπτεται για λόγους ασφαλείας κατά τις εργασίες που προγραμματίστηκαν για το βράδυ της Τετάρτης.
Κλειστό το τμήμα Παπαγεωργίου-Μετεώρων
Από τις 23:00 της 10ης Ιουνίου έως τις 05:00 της επόμενης ημέρας, ο δρόμος προς τα ανατολικά «νεκρώνει». Το κλείσιμο αφορά συγκεκριμένα τη διαδρομή από τον κόμβο Κ5 του Παπαγεωργίου μέχρι τον κόμβο Κ6 των Μετεώρων. Οι οδηγοί που κατευθύνονται ανατολικά θα βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να εξέρχονται υποχρεωτικά προς την Ευκαρπία.
Μέσα από τον αστικό ιστό θα γίνεται πλέον η κίνηση των οχημάτων για όσους πρέπει να προσπεράσουν το σημείο των εργασιών. Η πορεία μέσω των οδών Γιάννη Ρίτσου και Θησέως αποτελεί την εναλλακτική λύση, με στόχο την έξοδο στη Λεωφόρο Στρατού. Οι αστυνομικές αρχές ζητούν προσοχή από τους διερχόμενους και παρακολούθηση της σήμανσης για να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό χάος και οι μεγάλες καθυστερήσεις.
Χρονοδιαγράμματα για το Μετρό και την Περιφερειακή
Διαφορετική τροχιά ακολουθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς η επέκταση προς την Καλαμαριά πλησιάζει στο τέλος της. Ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, έδωσε το στίγμα για παράδοση της γραμμής μέσα στον Ιούλιο. Αυτό το γεγονός υπόσχεται να αποσυμπιέσει την κίνηση στους δρόμους, προσφέροντας μια διέξοδο στους κατοίκους της ανατολικής πλευράς της πόλης.
Την ίδια στιγμή, το μεγάλο έργο του Flyover δείχνει να κρατά τον ρυθμό του. Οι εργολάβοι στοχεύουν στην ολοκλήρωσή του μέχρι τον Μάιο του 2027. Η προσδοκία είναι να μπει επιτέλους ένα τέλος στη χρόνια ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών που εγκλωβίζονται καθημερινά στον περιφερειακό άξονα της πόλης. Όλα τα παραπάνω έργα θεωρούνται κομβικά για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, καθώς η αναβάθμιση των υποδομών αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία της μητρόπολης.