Τα ελληνικά ήταν τελικά η γλώσσα που διάλεξε ο Ροντινέι για να απευθυνθεί στον κόσμο του Ολυμπιακού, ένα 24ωρο μετά τον αποκλεισμό από τη Ναϊμέγκεν. Ο Βραζιλιάνος αρχηγός ένιωσε την ανάγκη να βγει μπροστά και να μιλήσει στους συμπαίκτες και τους οπαδούς, σε μια στιγμή που η ομάδα καλείται να διαχειριστεί την απογοήτευση από το χαμένο όνειρο της πρόκρισης στη συνέχεια του Champions League.
Το μήνυμά του δεν είχε τυχαίο χαρακτήρα. Ο Ροντινέι επέλεξε να γράψει στα ελληνικά, μια κίνηση που δείχνει πόσο βαθιά έχει δεθεί με τον σύλλογο, και μίλησε για τη στεναχώρια του με απόλυτη ειλικρίνεια. «Είμαι πολύ λυπημένος για αυτή την ήττα, επειδή νιώθω ότι μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία μου παιχνίδια στο Champions League», έγραψε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ομάδα έδωσε το 100% στο γήπεδο. «Φύγαμε από το γήπεδο εξαντλημένοι, αλλά δεν ήταν δυνατό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».
Το πλαίσιο του αποκλεισμού έχει τη δική του σημασία. Η Ναϊμέγκεν αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη του ολλανδικού πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην τρίτη θέση πίσω από Αϊντχόφεν και Φέγενορντ, και παρά την τεράστια διαφορά δυναμικότητας στα χαρτιά —το ρόστερ των ερυθρόλευκων αποτιμάται περίπου στα 162 εκατ. ευρώ έναντι 50 εκατ. των Ολλανδών— κατάφερε να βγάλει εκτός τους Πειραιώτες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε προειδοποιήσει πριν τις κρίσιμες αναμετρήσεις για την ανάγκη βελτίωσης της απόδοσης, όμως ούτε η ήττα στην Ολλανδία ούτε το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» άφησαν περιθώρια για κάτι καλύτερο.
Ο Ροντινέι, ωστόσο, αρνείται να μείνει στην απογοήτευση. Ως ένας εκ των αρχηγών, έκανε λόγο για περηφάνια απέναντι στην προσπάθεια της ομάδας και κάλεσε άπαντες να κοιτάξουν μπροστά. «Στο ταξίδι μας, έχουμε περισσότερες ήττες παρά νίκες. Αυτό που συνέβη χθες ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι μας και να παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη για αυτό που μας περιμένει», έγραψε, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των εγχώριων υποχρεώσεων.
Ξεχωριστή θέση στο μήνυμά του είχε η αναφορά στην κατάκτηση του Conference League, τη νύχτα που χαρακτήρισε ως την πιο όμορφη στην ιστορία του συλλόγου. «Και παρόλο που δεν μου αρέσει να σκέφτομαι το παρελθόν, μερικές φορές είναι καλό να θυμόμαστε τι μας οδήγησε εκεί», ανέφερε, θέλοντας να υπενθυμίσει ότι αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πως ξέρει να σηκώνεται. «Θα δώσω τη ζωή μου για αυτόν τον σύλλογο, ανεξάρτητα από το πότε είμαι στο γήπεδο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η δέσμευσή του απέναντι στους φιλάθλους παραμένει αδιαπραγμάτευτη.
Για τον Ολυμπιακό, η προσοχή στρέφεται πλέον στη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου η ομάδα διεκδικεί τους τίτλους της. Ο Ροντινέι έκλεισε το μήνυμά του με μια ιδιαίτερη αναφορά στους οπαδούς: «Είμαι εδώ όταν κερδίζω και όταν χάνω, δεν είναι πρόβλημα. Ο τρόπος ζωής μου είναι καλός, αλλά δεν σταματάω ποτέ να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα. Μόνο Ολυμπιακάρα, ευχαριστώ για όλα όσα προσφέρετε σε εμένα και την οικογένειά μου».
View this post on Instagram