Με το βλέμμα στραμμένο στους τελικούς της Basket League, ο Ντίνος Μήτογλου εμφανίστηκε έτοιμος για τη μεγάλη μάχη απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού μίλησε για το κλίμα στις τάξεις της ομάδας του λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ της σειράς.
Η προετοιμασία για το ντέρμπι «αιωνίων»
Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τον Ολυμπιακό, έχουμε παίξει τόσες φορές. Γνωρίζουμε επίσης τα προτερήματά μας. Τα μελετήσαμε και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε εναντίον του. Το εκτός έδρας παιχνίδι είναι πρόκληση για εμάς και έξτρα κίνητρο.
Όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις προπονήσεις, ο ίδιος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. «Έχω να πω για αυτό ότι διοίκηση και ομάδα είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία. Θα ήθελα ό,τι έχει αναφερθεί στην προπόνηση να μείνει εντός των τεσσάρων γραμμών και των αποδυτηρίων. Σίγουρα απαίτησε κάποια πράγματα που ήταν απόλυτα κατανοητά και φυσιολογικά. Έχουμε έναν στόχο που θέσαμε όλοι μαζί και θα κάνουμε τα πάντα για να τον κατακτήσουμε».
Το ζήτημα των απουσιών και η κρισιμότητα των τελικών
Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν, οι καταπονήσεις είναι μέρος του παιχνιδιού. Είναι ατυχές. Θα μιλήσω για εμάς, ο Σλούκας και ο Ρογκαβόπουλος είναι μεγάλες απουσίες αλλά πρέπει να προσαρμόσουμε το πλάνο μας όπως το έχουμε κάνει. Είναι ξεκάθαρα θέμα θέλησης.
Σχετικά με την ψυχολογία που διαμορφώνεται μετά τα τελευταία ευρωπαϊκά αποτελέσματα του αντιπάλου, ο αθλητής εμφανίστηκε απόλυτα ψύχραιμος. Είναι ξεκάθαρα σκληρή δουλειά, έχουμε την εμπειρία για αυτές τις καταστάσεις. Οι τελικοί είναι κάτι διαφορετικό, είναι θέμα ενέργειας, θέλησης και ποιος θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος. Είναι θέμα κινήτρου όπως είπα. Θα πέσουν κορμιά, θα γίνουν μάχες. Ο πιο σκληρός θα επιβιώσει.