Μια τριμελής ομάδα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας Ρομά, προσποιήθηκαν λογιστές για να τρομοκρατήσουν μια 77χρονη στην Κατερίνη. Ένας συνεργός την πήρε τηλέφωνο και της είπε ψέματα ότι έπρεπε να δώσει τα χρήματά της σε δήθεν συνεργάτη. Πήραν από τα χέρια της 54.350 ευρώ, αλλά η αστυνομία τους έπιασε γρήγορα και τα βρήκαν όλα κρυμμένα στο αυτοκίνητό τους.
Εντοπισμός και σύλληψη στην Εθνική Οδό
Οι αστυνομικοί της Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κατερίνης πήραν τα στοιχεία από το όχημα και τους βρήκαν σε σταθμό διοδίων. Εντοπίστηκαν τα προαναφερόμενα άτομα να επιβαίνουν σε όχημα και, σε έρευνα του οχήματος, βρέθηκε καλά κρυμμένο το χρηματικό ποσό των 54.350 ευρώ, το οποίο και αποδόθηκε στην παθούσα. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα. Τα χρήματα ήταν χωρισμένα, ένα μέρος κάτω από το κάθισμα του οδηγού και το υπόλοιπο πίσω από το ταμπλό.
Και στο Αγρίνιο, παρόμοια ιστορία. Δύο Ρομά, ένας 16 ετών, πιάστηκαν από την αστυνομία για τέσσερις απάτες σε ηλικιωμένους. Απέσπασαν 12.130 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 57.000 ευρώ.
Η μέθοδος των απατεώνων με τα ghost phones
«Οι κατηγορούμενοι», αναφέρουν οι αστυνομικοί, «με άγνωστους συνεργούς τους, από τις 02-04-2026, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και διέπραξαν τέσσερις απάτες στο Αγρίνιο και σε όμορες περιοχές, κατά τις οποίες αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 12.130 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 57.000 ευρώ».
Άγνωστοι συνεργοί των κατηγορουμένων επικοινωνούσαν με πολίτες — κυρίως ηλικιωμένους — και, προσποιούμενοι τους λογιστές, με διάφορα προσχήματα, τους ζητούσαν χρήματα και κοσμήματα. Μετά, οι συλληφθέντες πήγαιναν στα σπίτια για να τα πάρουν. Για να μην τους βρουν εύκολα, χρησιμοποιούσαν SIM κάρτες σε ψεύτικα ονόματα αλλοδαπών, ghost phones.
Σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτες. Αναζητείται και ένας ακόμη συνεργός. Οι συμμορίες αυτές δρουν με φόβο της Εφορίας, που κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν εύκολα.