Ένα βράδυ που ξεκίνησε σαν βόλτα κατέληξε σε περιπέτεια για μια παρέα ανηλίκων στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου, σε πάρκο κοντά στον περιφερειακό δρόμο της πόλης, όταν τα παιδιά βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένα από μια αγέλη μεγαλόσωμων αγριογούρουνων. Χωρίς να βλέπουν ασφαλή τρόπο διαφυγής, κάλεσαν το 100 και ζήτησαν βοήθεια από την Άμεση Δράση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, ωστόσο η παρέα είχε ήδη απομακρυνθεί από εκεί που βρίσκονταν τα ζώα και, μάλιστα, αρχικά δεν απαντούσε στις κλήσεις. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τελικά τους ανήλικους λίγο αργότερα και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.
Το συμβάν αναζωπύρωσε την ανησυχία στην περιοχή, όπου οι εμφανίσεις άγριων ζώων μέσα ή κοντά στον αστικό ιστό έχουν πυκνώσει επικίνδυνα. Κάτοικοι αναστατωμένοι περιγράφουν βραδινές επιδρομές αγριόχοιρων ανάμεσα σε πολυκατοικίες, ενώ ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, έχει ζητήσει την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας. Το αίτημά του αφορά τόσο τα αγριογούρουνα όσο και τους λύκους που πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές κοντά στο Σέιχ Σου, με τον κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών να θεωρείται πλέον σοβαρό ζήτημα.