Ο Πανσερραϊκός πήρε μια ανάσα στην Super League, νικώντας 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης μακριά από τη Σέρρα. Το γκολ έπεσε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους από τον Ίβαν, που βρήκε χώρο και πλάσαρε ψηλά. Με παίκτη παραπάνω μετά την αποβολή του Γιαμπλόνσκι, οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος.
Πώς έφτασε στο τρίποντο ο Πανσερραϊκός
Από νωρίς ο αγώνας ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να πιέζει, ο Τσαούσης δοκίμασε από μακριά αλλά ο Χατζηεμμανουήλ μπλόκαρε άνετα. Στο 5′ ο Λύρατζης έβγαλε συρτή πάσα, ο Δοϊρανλής πήρε την μπάλα μα το σουτ βγήκε άστοχο. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μετά τα πρώτα δέκα λεπτά.
Έκανε φάση ο Μπαρτόλο στο 12′, σούταρε λίγο πριν την περιοχή μα πέταξε άουτ. Στο 21′ από κόρνερ του Καλτσά, ο Μακέντα πήδηξε για κεφαλιά, η μπάλα έγινε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά, οι Σερραίοι αντέδρασαν γρήγορα, ο Τσαούσης γύρισε από αριστερά, ο Λύρατζης πλάσαρε μα βρήκε τον τερματοφύλακα.
Στο 25′ ο Μπαρτόλο έκανε κίνηση αριστερά, γύρισε συρτά, ο Μακέντα έπεσε πάνω της μα η μπάλα βγήκε έξω από τα δίχτυα. Ξαφνικά, στο 28′ ο Γιαμπλόνσκι πάτησε κακό τον Κάλινιν, ο διαιτητής Κατσικογιάννης έδωσε κόκκινη μετά από επανεξέταση. Από εκεί και πέρα, ο Αστέρας έπαιζε με δέκα, ο Πανσερραϊκός πήρε τα ηνία.
Γκολ και φάσεις στο ματς
Κυκλοφορούσε η μπάλα στους φιλοξενούμενους, στο 44′ ο Χατζηεμμανουήλ έκανε σταυροπόδι σε σουτ του Φέλτες από απόσταση. Τελικά, στο 45’+2′ ο Ίβαν ξεγλίστρησε από τον Τριανταφυλλόπουλο, συνεργάστηκε με Τσαούση και πλάσαρε στο παραθυράκι για το 0-1. Δεν άλλαξε κάτι αυτό το σκορ μέχρι τη λήξη.
Στο β’ ημίχρονο, ο Τεϊσέιρα βγήκε μόνος μα το γκολ κόπηκε για οφσάιντ. Στο 50′ ο Τιναλίνι γλίστρησε σε σέντρα του Πομόνη, μα μπλόκαρε το σουτ του Καλτσά. Οι Σερραίοι χτύπησαν δοκάρι στο 54′, ο Ίβαν με κεφαλιά από κόρνερ του Ριέρα.
Πίεσε ο Αστέρας μετά, στο 62′ ο Τεϊσέιρα σούταρε πεσμένος, ο Χατζηεμμανουήλ είπε όχι. Στο 70′ ο Εμμανουηλίδης έκανε ντρίμπλα και γύρισμα, ο Οκό δεν έφτασε για το τέρμα. Κράτησε ο Πανσερραϊκός την νίκη, πρώτη εκτός έδρας φέτος, που τους δίνει ελπίδες μακριά από τον υποβιβασμό.
Ο Οκό δοκίμασε μόνος στο 79′, απέφυγε δύο μα το σουτ πήγε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις έβαλε κεφαλιά, μα με φάουλ στον Τιναλίνι. Ο Ίβαν βγήκε νικητής ως MVP, με γκολ και δοκάρι, πριν φύγει λόγω ενοχλήσεων.
Για τον Αστέρα, 9η ήττα στα τελευταία 10 ματς, προβληματίζουν οι φίλαθλοι. Επόμενο, δοκιμή στη Λάρισα με ΑΕΛ, μετά Παναθηναϊκός εντός. Ο Πανσερραϊκός υποδέχεται Άρη, ύστερα Παναιτωλικό εκτός.
Σωστή η κόκκινη στον Γιαμπλόνσκι από Κατσικογιάννη, διαχειρίστηκε ένταση με κίτρινες. Ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι στο 31′ για φάουλ του Ντε Μάρκο, μα όχι.
Αστέρας AKTOR (Γιώργος Αντωνόπουλος): Χατζηεμμανουήλ – Πομόνης (57’ Σιλά), Τριανταφυλλόπουλος, Ιβάνοφ (77’ Σιμόνι), Άλχο (57’ Αλμύρας) – Αλάγκμπε, Γιαμπλόνσκι – Καλτσάς (67’ Εμμανουηλίδης), Μπαρτόλο, Κετού (67’ Οκό) – Μακέντα.
Πανσερραϊκός (Ζεράρ Σαραγόσα): Τιναλίνι – Κάλινιν, Ντε Μάρκο (46’ Γκελασβίλι), Φέλτες – Λύρατζης, Ομεονγκά, Δοϊρανλής, Ριέρα (69’ Μπρουκς), Τσαούσης – Τεϊσέιρα (90’+2’ Καρέλης), Ίβαν (79’ Σοφιανός).
Διαιτητής: Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ, Κομισοπούλου
Τέταρτος: Κατοίκος
VAR: Πουλικίδης
AVAR: Ευαγγέλου