Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Λιόν απόψε στις 22:00, με κάλυψη στο CosmoteSport4 HD και το bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Το ματς αυτό έρχεται σε άκρως δύσκολη στιγμή για την ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, μετά το τραγικό δυστύχημα που πήρε τη ζωή επτά οπαδών στη Ρουμανία. Οι παίκτες πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο του Groupama Stadium και να παίξουν σαν επαγγελματίες, παρόλο που το μυαλό τους είναι αλλού.
Το βάρος του πένθους στο Europa League
Χάθηκαν επτά ψυχές στην άσφαλτο, άνθρωποι που πήγαιναν να στηρίξουν τον ΠΑΟΚ και δεν θα γυρίσουν ποτέ σπίτια τους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί ξανά, και ο σύλλογος ντύνεται στα μαύρα. Οι Λόβρεν και Λουτσέσκου μίλησαν για την ανάγκη να βρουν οι ποδοσφαιριστές τη φόρμα τους, όπως πριν το κακό εκεί στη διαδρομή για τη Ρουμανία.
Δεν θα έχει οπαδούς η ομάδα στο πλευρό της απόψε. Η εξέδρα των φιλοξενούμενων μένει κλειστή, σε ένδειξη πένθους και τιμής στους αδικοχαμένους. Αυτό το ματς, τέλος, κλείνει τη League Phase του Europa League για τον ΠΑΟΚ.
Πιθανότητες για την 8άδα και η ενδεκάδα
Ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλισμένα τα playoffs, αλλά ένα σενάριο τον βάζει και στους οκτώ πρώτους της φάσης. Θέλει νίκη στη Λιόν συνδυασμένη με συγκεκριμένα αποτελέσματα αλλού. Ρεαλιστικό δεν ακούγεται, όμως ποτέ μη λες ποτέ σε τέτοια ματς.
«Να αφήσουμε τα πάντα εκτός για να παίξουμε ένα ματς και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να παίξουμε και για αυτά τα παιδιά. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο, μία οικογένεια που δεν το καταλαβαίνει κάποιος εκτός αυτού. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, σε αυτή την κατάσταση, να γεμίσουμε το μυαλό μας και να παίξουμε και για αυτούς», είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Θα βάλει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, για να τιμήσει και αυτό το παιχνίδι.
Στη Λιόν επιστρέφει ο Αμπνέρ στην άμυνα, ενώ ο Ρεμί Ντεσάν παίρνει θέση στα γκολπόστ. Ο Εμπατσί μπαίνει για πρώτη φορά στην αποστολή, ο Νιακατέ είναι έτοιμος, ο Τολισό λείπει. Οι Τέσμαν και Μόρτον θα κρατήσουν τη μεσαία γραμμή, με επιλογές για την επίθεση τους Χίμπερτ, Χαμντανί, Μολέμπε και Ροντρίγκες από τον Φονσέκα. Διαθέσιμοι και οι Κάραμπετς με τον Μορέιρα, σε μια ομάδα που ψάχνει ρυθμό.