Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε ξεκάθαρη άποψη για τον Γκουστάβο Σα. Τον ήθελε προσωπικά στον Ολυμπιακό και η μεταγραφή του Πορτογάλου μέσου προχώρησε με γοργούς ρυθμούς. Τώρα, ο 21χρονος άσος της Φαμαλικάο περνά τις ιατρικές εξετάσεις του και ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αθήνα.
Από την Κυριακή κιόλας έγινε γνωστό ότι ο ποδοσφαιριστής υποβάλλεται στα τεστ στο Αλγκάβρε. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και θα τεθεί στη διάθεση του Βάσκου τεχνικού.
Η υπόθεση, βέβαια, έχει μια ιδιαιτερότητα. Ο Γκουστάβο Σα δεν έρχεται απευθείας από την Πορτογαλία. Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι αυτή που τον αποκτά από τη Φαμαλικάο, έναντι ποσού που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «O JOGO». Στη συνέχεια, η αγγλική ομάδα τον παραχωρεί δανεικό στους Πειραιώτες, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Νταβίντ Κάρμο.
Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας, υπήρξε αρχηγός της Φαμαλικάο στην περσινή σεζόν. Αγωνίζεται τόσο ως «8» όσο και ως δημιουργικό «10», με δυνατότητα να προσφέρει κάθετες πάσες και λύσεις ανάμεσα στις γραμμές. Ο Μεντιλίμπαρ τον θεωρεί ιδανικό για το σύστημά του.
Τιτραουί και Ζοργκάν στη λίστα
Παράλληλα, ο Ολυμπιακός δεν σταματάει εκεί. Η αναζήτηση για έναν ακόμη χαφ είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η περίπτωση του Γιασίν Τιτραουί παραμένει ανοιχτή. Σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, η πρόταση προς τη Σαρλερουά φτάνει κοντά στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, μαζί με μπόνους και ποσοστό μεταπώλησης. Ανταγωνισμός υπάρχει από τη Σουόνσι, όμως η οικονομική προσφορά των Πειραιωτών φαίνεται να είναι πιο ψηλά.
Άλλο όνομα που εξετάζεται είναι αυτό του Αντέμ Ζοργκάν. Ο 26χρονος Αλγερινός μέσος της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, μπορεί να παίξει τόσο σε δημιουργικό ρόλο όσο και πιο πίσω. Η αξία του, σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Τελειώνει και του Ορτέγκα
Στην τελική ευθεία βρίσκεται, επίσης, η μεταγραφή του Στέφαν Ορτέγκα. Ο Γερμανός τερματοφύλακας, που προέρχεται από τη Μάντσεστερ Σίτι, αναμένεται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Ο Μεντιλίμπαρ θέλει δύο γκολκίπερ υψηλού επιπέδου, εν όψει μιας σεζόν με απαιτητικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.