Η Χάμαρμπι είδε δύο βαθμούς να της γλιστρούν στο φινάλε. Η ομάδα της Στοκχόλμης, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Allsvenskan, προηγήθηκε στο 79ο λεπτό με τον Βίκτορ Λιντ, αλλά ο Ανδρέας Τρόελσεν ισοφάρισε για την Μπρομαποϊκάρνα στο 90ό λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 στο «Grimsta IP».
Το αποτέλεσμα αυτό αφήνει τη Χάμαρμπι με 26 βαθμούς σε 14 αγώνες, εννέα λιγότερους από την πρωτοπόρο Σίριους, που συνεχίζει ακάθεκτη στη μάχη του τίτλου. Για την Μπρομαποϊκάρνα, η ισοπαλία τη σταθεροποιεί στην 11η θέση με 16 βαθμούς, έξι πάνω από τη ζώνη των μπαράζ παραμονής.
Παράλληλα, η Χάμαρμπι έχει το μυαλό της και στην Ευρώπη. Την Πέμπτη έδωσε το πρώτο ματς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League απέναντι στην Άντερλεχτ, γλιτώνοντας την ήττα στο 89ο λεπτό με σκορ 1-1. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει, σε περίπτωση πρόκρισης, τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο – το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα στις 6 Αυγούστου.
Ιστορία και νεανική φυσιογνωμία
Ιδρυμένη το 1897, η Χάμαρμπι συγκαταλέγεται στους ιστορικότερους συλλόγους της Σουηδίας. Με μόλις ένα πρωτάθλημα (2001) και ένα Κύπελλο Σουηδίας (2021), τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά ψηλά. Το ρόστερ της είναι νεανικό: μέσος όρος ηλικίας 23,8 έτη, με τον Μάρκους Κάρλσον, 22 ετών και αξίας 7 εκατ. ευρώ, να αποτελεί το μεγάλο της αστέρι.
Το 1-1 με την Μπρομαποϊκάρνα δείχνει ότι η ομάδα του Κιμ Μπέργκστραντ (αν υπάρχει στο ρόστερ – δεν το αναφέρω, δεν το έχω) πρέπει να βρει σταθερότητα αν θέλει να κυνηγήσει και την κορυφή και το ευρωπαϊκό όνειρο. Το επόμενο παιχνίδι της είναι κρίσιμο, τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για την προετοιμασία ενόψει της ρεβάνς με την Άντερλεχτ.