Η Γκενκ χώρισε σήμερα το μεσημέρι τον Τόρστεν Φινκ από τον πάγκο της, μετά από μια σεζόν που πήγε στραβά για την ομάδα. Ο 58χρονος Γερμανός τεχνικός βγήκε εκτός, μαζί με τους βοηθούς του Σεμπάστιαν Χαν και Γκόραν Κόντιτς. Η απόφαση ήρθε λίγες ώρες μετά το βράδυ της Κυριακής.
Κακή πορεία και ισοπαλία που γέμισε το κύπελλο
Η ομάδα αγωνίζεται στην έβδομη θέση του βελγικού πρωταθλήματος, με 24 βαθμούς στο ενεργητικό της και δέκατεσσερις πίσω από την κορυφή. Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας και οι παίκτες του δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό φέτος, και η ισοπαλία 1-1 με τη Βέστερλο έγινε η σταγόνα. Βρήκαν το γκολ στα τελευταία λεπτά, στο 90’+4′, αλλά αυτό δεν έφτασε για να σώσει τον Φινκ.
Ανακοίνωση από την ΠΑΕ Γκενκ
KRC Genk heeft beslist om de samenwerking met hoofdcoach Thorsten Fink stop te zetten. Ook zijn assistenten Sebastian Hahn en Goran Kontic verlaten de club.
De volledige Genkse familie dankt Thorsten, Sebastian en Goran voor hun inzet en wenst hen het allerbeste voor de toekomst… pic.twitter.com/8naeKFLcnh
— KRC Genk (@KRCGenkofficial) December 15, 2025
Η Γκενκ ευχαριστεί τον Φινκ και τους συνεργάτες του για την προσφορά τους, όπως λένε στην ανακοίνωση. Η ομάδα ψάχνει τώρα νέο προπονητή για να γυρίσει τα πράγματα. Φέτος οι Βέλγοι πρωταθλητές του 2019 δυσκολεύονται πολύ στο εσωτερικό πρωτάθλημα.