Καλά ποσά, καλό μπάσκετ και μια επιστροφή στην Ελλάδα που μοιάζει… ακριβή αλλά όχι απίθανη. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ που πέρασε με επιτυχία από Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, είναι το νέο μεγάλο μεταγραφικό “θέλω” του Παναθηναϊκού AKTOR.
Σύμφωνα με το αθλητικό μέσο «BasketNews», οι πράσινοι τον πολιορκούν με διπλάσιο μισθό – από 1,4 εκατ. ευρώ που θα έπαιρνε στη Ζάλγκιρις, στα 2,8 εκατ. ευρώ ετησίως. Μια διαφορά που δύσκολα αγνοείται. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως.
Το συμβόλαιο, ωστόσο, είναι το ένα κομμάτι του παζλ. Το άλλο, και πιο σύνθετο, λέγεται Ζάλγκιρις Κάουνας. Ο Γκος δεσμεύεται με πολυετές συμβόλαιο 2+1 ετών – έως το καλοκαίρι του 2028 – και απολαβές 1,3 εκατ. ευρώ καθαρά ετησίως. Η ρήτρα αποχώρησης ενεργοποιείται μόνο από το 2027. Για φέτος, χωρίς buyout ή συμφωνία με τη λιθουανική ομάδα, δύσκολα τον αφήνουν.
Panathinaikos has emerged as a serious suitor for Nigel Williams-Goss, putting significant pressure on Zalgiris, per sources.
More on BasketNewshttps://t.co/Zw3s7zWuoH
— Donatas Urbonas (@Urbodo) July 29, 2026
Από τη μία, οι υψηλές αποδοχές. Από την άλλη, η αγωνιστική του αξία. Ο Γκος είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους γκαρντ της EuroLeague: εξαιρετικός στο pick-and-roll, αξιόπιστος σκόρερ με floater, καλός αμυντικός. Γνωρίζει από έξω και ανακατωτά τόσο την Ελλάδα όσο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Πηγές του λιθουανικού Τύπου, με τον Ντονάτας Ούρμπονας του «BasketNews» να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι οι συζητήσεις έχουν ήδη προχωρήσει. Ο Παναθηναϊκός ασκεί ισχυρή οικονομική πίεση, προσφέροντας ένα συμβόλαιο που ανατρέπει τα καλοκαιρινά σχέδια της Ζάλγκιρις.
Ο Αμερικανός γκαρντ πέρυσι στη EuroLeague είχε 11,5 πόντους, 3,8 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Νούμερα που δείχνουν γιατί τον ψάχνει η ομάδα του «τριφυλλιού» για να κλείσει οριστικά τον μεταγραφικό σχεδιασμό στη θέση «1».