Ο Ολυμπιακός έπεσε σε παγίδα στο Βελιγκράδι και έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα με 91-80, παρόλο που προηγήθηκε με 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε στο 8-5 στη EuroLeague, ενώ οι Σέρβοι ανέβηκαν στο 9-4 και ισοβαθμούν στην κορυφή με Παναθηναϊκό και Χάποελ Τελ Αβίβ. Το ματς έγινε στη 13η αγωνιστική, με τον Ερυθρό Αστέρα να πανηγυρίζει έβδομη σερί νίκη στην έδρα του.
Πώς γύρισε ο αγώνας υπέρ του Ερυθρού Αστέρα
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν προβάδισμα 12-5 από νωρίς, ο Μπαρτζώκας ζήτησε τάιμ άουτ αμέσως. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο δεύτερο δεκάλεπτο, πέρασε μπροστά με τρίποντα του Φουρνιέ και έφτασε στο +3 στο 13ο λεπτό. Οι Σέρβοι απάντησαν με σερί 9-0, αλλά οι Πειραιώτες ισοφάρισαν και πήραν το προβάδισμα ενός πόντου στο ημίχρονο, 37-38.
Δεν κράτησε πολύ η κυριαρχία των Ελλήνων.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και έφτασε σε διψήφια διαφορά, 48-60 στο 26′, με τον Βεζένκοφ να σκοράρει 21 πόντους μέχρι τότε. Ο Ερυθρός Αστέρας μείωσε στους 6 στο τέλος του τρίτου, 59-65. Ξεκίνησαν φωτιά στο τελευταίο δεκάλεπτο με 8-0 και πήραν τα ηνία, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε τον έλεγχο σε άμυνα και επίθεση.
Ένα σερί 24-5 από τους γηπεδούχους έκανε το ματς σερί, ο Μπαρτζώκας φώναξε τάιμ άουτ σε έξαλλη κατάσταση. Δύο τρίποντα από Παπανικολάου και Ντόρσεϊ έδωσαν ελπίδα, 72-71. Μα ο Ερυθρός Αστέρας έφτασε στο +9 στο 39′ και κλείδωσε τη νίκη, χάρη στους 10 πόντους του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ στα τελευταία 3:24 – ήταν άποντος πριν.
Απουσίες και κορυφαίοι παίκτες
Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Φρανκ Νιλικίνα, Σακίλ ΜακΚίσικ, Κίναν Έβανς και Μουστάφα Φαλ, ενώ ο Λαρεντζάκης έλειπε για την Εθνική που παίζει με Ρουμανία αύριο. Ο Βεζένκοφ ξεχώρισε με 29 πόντους και 8 ριμπάουντ, έκανε 6/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 5/6 βολές. Ακολούθησαν Ντόρσεϊ με 16, Φουρνιέ 13 και Μιλουτίνοβ 7 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.
Στον Ερυθρό Αστέρα ο Τζόρνταν Νουόρα πήρε το MVP με 23 πόντους.
Βοήθησαν ο Σέμι Οτζελέγε με 15, ο Τσίμα Μονέκε με 11 πόντους 11 ριμπάουντ 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ με 10 πόντους 9 ασίστ 3 ριμπάουντ, και ο Ντεβόντε Γκράχαμ με 9 πόντους 4 ριμπάουντ 4 ασίστ. Οι Σέρβοι έλειπαν οι Μπολομπόι, Κάνααν, Κάρτερ, Νταβιντόβατς, Ιζούντου, Μιλιένοβιτς και Ριβέρο. Τα λάθη έκαναν τη διαφορά, 17 για Ολυμπιακό και 11 για Ερυθρό Αστέρα.
Τα δεκάλεπτα: 21-15, 37-38, 59-65, 91-80