Φενέρμπαχτσε: Αύξηση προϋπολογισμού μπάσκετ στα 45 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2026-27

Φενέρμπαχτσε: Αύξηση προϋπολογισμού μπάσκετ στα 45 εκατ. ευρώ για τη σεζόν 2026-27

Η Φενέρμπαχτσε ανεβάζει τον πήχη για το τμήμα μπάσκετ της. Ο προϋπολογισμός για τη σεζόν 2026-27 θα αγγίξει τα 45 εκατομμύρια ευρώ, όπως αποκαλύπτεται από τουρκικά δημοσιεύματα. Μια αύξηση της τάξης των 8-10 εκατομμυρίων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, που είχε προϋπολογισμό 35-37 εκατομμύρια.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αζίζ Γιλντιρίμ, έδωσε το πράσινο φως έπειτα από εισήγηση του διευθυντή του τμήματος μπάσκετ, Ομέρ Ονάν. Την είδηση μετέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος Σερτσάν Χαμζάογλου. «Η διοίκηση ενέκρινε την παρουσίαση του Ονάν για την αύξηση του προϋπολογισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κίνηση αυτή έρχεται να στηρίξει μια ομάδα που ήδη μετράει τεράστιες επιτυχίες. Η Φενέρμπαχτσε κατέκτησε πέρσι το triple crown στην Τουρκία –πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ– υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός προπονητής ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του για τρία ακόμη χρόνια, με τη διοίκηση να δηλώνει ικανοποιημένη από τη δουλειά του. Μάλιστα, ο Γιλντιρίμ αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο θρυλικός Ζέλικο Ομπράντοβιτς τού είχε πει: «Μετά από μένα να έρθει ο Γιασικεβίτσιους, σίγουρα να τον πάρετε». Πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε.

Η ενίσχυση του ρόστερ ήδη προχωράει. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης απέκτησε ήδη τον Σέιν Λάρκιν με διετές συμβόλαιο, ενώ στο ρόστερ προστέθηκαν οι Τρεντ Φόρεστ, Σαβόν Σιλντς, Μπράξτον Κι, Ίγκνας Σαργκιούνας και Γουίλ Κλάιμπερν. Με τα νέα χρήματα, η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει την ομάδα σταθερά στο Final Four της EuroLeague, εκεί όπου ο Γιλντιρίμ θεωρεί ότι ανήκει διαχρονικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ