Ο Ντάρον Ράσελ παίρνει ρούμανικό διαβατήριο για να παίξει με την εθνική Ρουμανίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Αμερικανός γκαρντ της Κλουζ, 27 χρονών, δείχνει φέτος στο EuroCup μέσους όρους 22,8 πόντων, 6,8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα. Κάνει ντεμπούτο Πέμπτη κόντρα στην Ελλάδα στο Αλεξάνδρειο στις 18:30.
Ο Σιλβασάν βλέπει βελτίωση με τον Ράσελ
Ο προπονητής Μιχάι Σιλβασάν μίλησε για τον παίκτη που ξέρει από κοντά. «Τον γνωρίζουμε καλά από την ομάδα και ελπίζω ότι θα είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε σε ποιότητα. Προφανώς θα πρέπει να αγωνιστεί για την εθνική ομάδα της Ρουμανίας – όλοι πρέπει να αγωνιστούν για την εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Σε αυτό βασιζόμαστε: πειθαρχία, προσπάθεια, ομαδικό πνεύμα. Παίρνουμε τα πράγματα βήμα-βήμα και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε, προφανώς, αλλά περισσότερο από αυτό, θέλουμε να βρούμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας σε αυτό το προκριματικό παράθυρο και να παίξουμε ποιοτικό μπάσκετ», είπε. Η ομάδα ετοιμάζεται με λίγο χρόνο, αφού η Ρουμανία αντιμετωπίζει δυνατούς αντιπάλους όπως η Ελλάδα που πήγε στο Ευρωμπάσκετ.
Μέσα στην ομάδα η ατμόσφαιρα μένει θετική. «Η ατμόσφαιρα στην εθνική ομάδα ήταν πάντα πολύ καλή και σε αυτό βασιζόμαστε τώρα. Πράγματι, αντιμετωπίζουμε ομάδες που συμμετείχαν στο Ευρωμπάσκετ, ποιοτικές ομάδες, και εδώ αναφέρομαι κυρίως στην Ελλάδα, την πρώτη μας αντίπαλο. Εμείς, ωστόσο, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ήθελα πολλά από τα παιδιά που ήταν στο τελευταίο παράθυρο να είναι εδώ, επειδή δεν έχουμε πολύ χρόνο – έχουμε μόνο τρεις προπονήσεις για να προετοιμάσουμε ορισμένα πράγματα για τον αγώνα στην Ελλάδα», πρόσθεσε. Έτσι, ο Σιλβασάν κρατάει τα πράγματα απλά και εστιάζει στην προπόνηση.
Ο Κάτε μιλάει για κίνητρο στο νέο παράθυρο
Ο Εμάνουελ Κάτε, σέντερ της Μούρθια και πιο γνωστός Ρουμάνος παίκτης, εκφράζει ενθουσιασμό. «Ένα νέο παράθυρο στο οποίο συγκεντρωνόμαστε και απολαμβάνουμε να είμαστε ξανά μαζί. Θα είμαστε σε έναν πιο δυνατό όμιλο αυτή τη φορά, με κάποιες ομάδες που έπαιξαν στο Ευρωμπάσκετ. Έχουμε κίνητρο και απολαμβάνουμε να παίζουμε σε τέτοιους αγώνες και να αντιμετωπίζουμε τέτοιες προκλήσεις, επειδή νιώθουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά και το κάνουμε με μεγάλη χαρά. Θα δώσουμε τα πάντα για την ομάδα και για τη χώρα, θέλουμε να παρουσιάσουμε τις δυνατότητές μας στο μέγιστο και το καλύτερο ομαδικό μας παιχνίδι». Το κλίμα δείχνει έτοιμο για μάχη, με την ομάδα να στοχεύει σε καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη φορά.