Εν μέσω ενός απαιτητικού προγράμματος αγώνων, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στην επικείμενη αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΛ Novibet, μια διοργάνωση που παραδοσιακά αποτελεί σημαντικό στόχο για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Η προετοιμασία της ομάδας περιλαμβάνει ειδικές προπονητικές προσεγγίσεις για τη διαχείριση της κόπωσης, καθώς και την αντιμετώπιση απρόοπτων προβλημάτων υγείας που έχουν ανακύψει.
Προπονητικός Σχεδιασμός και Διαχείριση Φόρτου
Η προπόνηση του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε σε δύο διακριτά γκρουπ, μια μέθοδος που εφαρμόζεται συχνά σε περιόδους με διαδοχικούς αγώνες για τη βέλτιστη διαχείριση του φυσικού φόρτου των ποδοσφαιριστών. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει:
- Την αποκατάσταση των βασικών παικτών που αγωνίστηκαν στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Βόλο. Αυτοί οι παίκτες ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας σε γυμναστήριο και πισίνα, εστιάζοντας στην ενεργοποίηση των μυών και την αντιμετώπιση πιθανής μυϊκής καταπόνησης.
- Την εντατική προπόνηση των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών. Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας και κατοχής μπάλας, οι οποίες είναι θεμελιώδεις για τη βελτίωση της ομαδικής λειτουργίας και της τακτικής συνοχής, ενόψει της αναμέτρησης του Κυπέλλου.
Analysis: Η παράλληλη αυτή προπόνηση είναι ενδεικτική της προσπάθειας του τεχνικού επιτελείου να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την αγωνιστική ετοιμότητα όλων των παικτών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα επαρκή ξεκούραση για τους πιο επιβαρυμένους.
Μέτωπο Τραυματισμών και Επιστροφών
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα απουσιών, τα οποία όμως εξισορροπούνται από σημαντικές επιστροφές στην κανονική προπόνηση:
- Απρόοπτα προβλήματα υγείας: Ο Γιώργος Γιακουμάκης και ο Ντέγιαν Λόβρεν δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή τους στον επερχόμενο αγώνα.
- Τραυματισμοί σε εξέλιξη: Οι Δημήτρης Πέλκας, Μαντί Καμαρά και Ζόαν Σάστρε συνέχισαν ατομικό πρόγραμμα θεραπείας. Η κατάσταση του Σάστρε, μάλιστα, θα επανεκτιμηθεί εκ νέου, υποδηλώνοντας πιθανή αβεβαιότητα για το χρονικό διάστημα της απουσίας του.
- Επιστροφές: Θετικά νέα ήρθαν από τον Τόμας Κετζιόρα, ο οποίος επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, έχοντας ξεπεράσει ένα χτύπημα στο κεφάλι από προηγούμενο παιχνίδι. Επίσης, ο Δημήτρης Χατσίδης συνέχισε με ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, σηματοδοτώντας την προοδευτική του επανένταξη.
Analysis: Η επιστροφή του Κετζιόρα προσφέρει μια σημαντική επιλογή στην άμυνα, ενώ η διαχείριση των ιώσεων και των τραυματισμών είναι κρίσιμη για τη διατήρηση του βάθους του ρόστερ ενόψει των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Η Αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας: ΠΑΟΚ – ΑΕΛ Novibet
Η προσοχή του «Δικεφάλου» στρέφεται πλέον αποκλειστικά στον αγώνα Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΛ Novibet, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της League Phase. Το Κύπελλο Ελλάδας, ένας θεσμός με μακρά ιστορία και έντονο συναισθηματικό φορτίο, αποτελεί παραδοσιακά έναν από τους βασικούς στόχους του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει κατακτήσει τον τίτλο πολλές φορές στο παρελθόν.
In the author’s assessment: Η αναμέτρηση αυτή, αν και θεωρητικά με αντίπαλο μικρότερης κατηγορίας, δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί. Η δυναμική του Κυπέλλου επιτρέπει συχνά εκπλήξεις, και η ΑΕΛ Novibet, ως ομάδα που θα επιδιώξει να φανεί ανταγωνιστική, θα απαιτήσει σοβαρότητα και συγκέντρωση από την πλευρά του ΠΑΟΚ.