Σοκ στην καρδιά της Αθήνας: 37χρονος επιτίθεται βίαια σε ηλικιωμένη γυναίκα στα Εξάρχεια
Βίαιη επίθεση σε ηλικιωμένη στα Εξάρχεια – Καταγεγραμμένο περιστατικό από κάμερα ασφαλείας
Ένα σοκαριστικό βίντεο βίας στην περιοχή των Εξαρχείων αποκαλύπτει την άγρια επίθεση ενός 37χρονου άνδρα σε μία 67χρονη γυναίκα. Στη διασταύρωση των οδών Νοταρά και Μετσόβου, όπως φαίνεται καθαρά στο οπτικό υλικό, ο δράστης επιτίθεται αιφνιδιαστικά, ρίχνοντας στο έδαφος την ηλικιωμένη και εκδηλώνοντας στη συνέχεια βίαια χτυπήματα στο πρόσωπό της με κλωτσιά. Η γυναίκα μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για άμεση ιατρική φροντίδα και έλαβε εξιτήριο μετά την σταθεροποίηση της κατάστασής της.
Επαναλαμβανόμενες επιθέσεις και σύλληψη στην Αθήνα
Η υπόθεση παίρνει ακόμα πιο σοβαρή τροπή, καθώς ο ίδιος άνδρας λίγες μέρες αργότερα επιτέθηκε ξανά. Την Πέμπτη 6 Ιουνίου στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, χτύπησε με παρόμοια βιαιότητα έναν 37χρονο, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη και τραυματισμούς στο πρόσωπο. Το θύμα μεταφέρθηκε άμεσα στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας για θεραπεία. Η επέμβαση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδήγησε στη σύλληψη του δράστη κοντά στο σημείο της δεύτερης επίθεσης.
Ιστορικό 37χρονου δράστη και νομικές εξελίξεις
- Ο δράστης αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη.
- Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΡΤNews, είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές το 2024 για ενδοοικογενειακή βία στη Χαλκίδα, καθώς είχε επιτεθεί στη μητέρα του.
- Αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα στις 7 Ιουνίου για την περαιτέρω δικαστική διαδικασία.
Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη επιτήρηση και μέτρα προστασίας στις γειτονιές της Αθήνας, ειδικά για τους πιο ευάλωτους πολίτες όπως οι ηλικιωμένοι. Η καταγραφή και η γρήγορη επέμβαση των αρχών αποτέλεσαν κομβικά σημεία στην αντιμετώπιση της επαναλαμβανόμενης βίας στην πρωτεύουσα.