Σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 13-12 της Βουλιαγμένης στον Λαιμό, παίρνοντας προβάδισμα στους τελικούς της Α1 ανδρών πόλο.
Πρωταγωνιστές και ανατροπές στον τελικό της Α1 πόλο ανδρών
Ο αγώνας ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και ανταγωνισμό μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να προηγείται σε τέσσερις περιπτώσεις στο πρώτο οκτάλεπτο χάρη στα γκολ των Ζάλανκι (δύο φορές) και Φουντούλη. Η Βουλιαγμένη απάντησε άμεσα μέσω των Καστρινάκη, Τόττη και Χατζή, με τον Δήμου να κλειδώνει το πρώτο οκτάλεπτο στο 4-3 υπέρ των «ερυθρόλευκων».
Το ματς εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ
Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός επέβαλε ρυθμό, φτάνοντας το σκορ στο 7-3 με γκολ των Ζάλανκι, Φουντούλη και Νικολαΐδη. Ωστόσο, η Βουλιαγμένη μείωσε σημαντικά στο 7-5, χάρη στα τέρματα των Σπάχιτς και Καστρινάκη, ενώ αμφότερες οι ομάδες πρόσθεσαν ένα γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου (8-6).
Σκληρή μάχη στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο
Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν ένα συναρπαστικό παζλ σκοραρίσματος, με την Βουλιαγμένη να μειώνει σταδιακά και τον Ολυμπιακό να αντιδρά δυναμικά με δύο γκολ από τον Ζάλανκι, ο οποίος και αναδείχθηκε κορυφαίος του αγώνα με έξι γκολ. Στα τελευταία λεπτά η Βουλιαγμένη πλησίασε τον Ολυμπιακό στο 11-11, όμως οι παίκτες του Γιώργου Ντόσκας κράτησαν ψυχραιμία, με τους Φουντούλη και Γενηδουνιά να βάζουν τα κρίσιμα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση.
Αναλυτική διακύμανση του σκορ ανά οκτάλεπτο
- 1ο Οκτάλεπτο: 3-4
- 2ο Οκτάλεπτο: 6-8
- 3ο Οκτάλεπτο: 9-11
- 4ο Οκτάλεπτο: 12-13
Σκορ και σημαντικά στιγμιότυπα ανά λεπτό
1ο οκτάλεπτο: Ζαλάνκι άνοιξε το σκορ (0-1, 6:50), απαντώντας ο Αθανάσιος Καστρινάκης (1-1, 5:24) ενώ το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με γκολ του Δήμου για το 3-4.
2ο οκτάλεπτο: Ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο 7-3 χάρη σε γκολ του Ζάλανκι και Φουντούλη, με τη Βουλιαγμένη να απαντά μειώνοντας σε 7-5.
3ο οκτάλεπτο: Χωρίς σταματημό, οι παίκτες συνδέθηκαν με συνεχόμενα γκολ με τον Ζάλανκι να κάνει το 11-9.
4ο οκτάλεπτο: Με ένταση και πάθος, η Βουλιαγμένη ισοφάρισε σε 11-11, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τα κρίσιμα γκολ με Φουντούλη και Γενηδουνιά για να φτάσει στη νίκη.
Ομάδες, προπονητές και διακριθέντες
ΝΟ Βουλιαγμένης (Προπονητής: Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς): Ανδρεάδης, Χαλυβόπουλος, Τόττης 1 γκολ, Καλογερόπουλος 2, Αλμύρας 1, Ούμποβιτς 1, Χατζής 1, Κ. Λεβάντης, Αθ. Καστρινάκης 5, Μπελέσης, Σπάχιτς 1, Γιαννάτος, Χ. Λεβάντης, Ν. Καστρινάκης, Πατσιλινάκος.
Ολυμπιακός (Προπονητής: Γιώργος Ντόσκας): Ζερδεβάς, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Γούβης, Ζαλάνκι 6, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Δήμου 1, Τζωρτζάτος, Πούρος, Λυκούδης.
Η επόμενη αναμέτρηση για τον τίτλο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαΐου στο «Παπαστράτειο», όπου ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών στο πόλο.