Μπανκι: Οι Δηλώσεις του Γιλμάζ για την Απουσία του Λάρκιν από τον Παναθηναϊκό

Μπανκι: Οι Δηλώσεις του Γιλμάζ για την Απουσία του Λάρκιν από τον Παναθηναϊκό

Χωρίς τον ηγετικό Σέιν Λάρκιν θα αγωνιστεί η Εφές στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (6/2, 21:15) κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπως ανακοίνωσε ο προπονητής Λούκα Μπάνκι.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ιταλού προπονητή:

“Κατά τη διάρκεια του διπλού γύρου αγώνων, ο χρόνος για ξεκούραση και προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα είναι περιορισμένος, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προετοιμασία. Είμαστε σε ένα εκτός έδρας ταξίδι, που ακολουθεί τον αγώνα με την φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς, και τώρα θα αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός πρόσφατα σημείωσε μια εντυπωσιακή νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στο τελευταίο του παιχνίδι. Σίγουρα θα βρούμε μια ομάδα που θα έχει έντονο κίνητρο να νικήσει μπροστά στο κοινό της.

Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι βρισκόμαστε σε μια θετική πορεία βελτίωσης της συνέπειάς μας, ιδίως σε τέτοιες απαιτητικές αναμετρήσεις. Η απουσία του αρχηγού μας (σ.σ. Λάρκιν) περιορίζει τις επιλογές μας, αλλά απαιτούμε από τους παίκτες μας να λειτουργήσουν συλλογικά, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να είναι πιο συγκεντρωμένοι και να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες. Διαφορετικά, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσουμε σε αγώνες όπως τον τελευταίο με την Ρεάλ.

Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το ματς με αυτοπεποίθηση και τη δέουσα σκληρότητα. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό του από την αρχή και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε.”

Ο φορ του Εφές, Ερκάν Γιλμάζ, έδωσε τη δική του προοπτική:

“Ξεκινήσαμε θετικά τη διπλή εβδομάδα, και τώρα στόχος μας είναι να κλείσουμε με δεύτερη νίκη. Γνωρίζουμε ότι το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όμως αν επιδείξουμε την ίδια σκληρότητα και συγκέντρωση που είχαμε στην άμυνα κατά του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και αν μείνουμε πειθαρχημένοι στα τακτικά μας σχέδια για 40 λεπτά, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να φύγουμε με τη νίκη. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη δύσκολη εβδομάδα με δύο νίκες.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ