Στέφανος Τσιτσιπάς: “Έπρεπε να αντιμετωπίσω δυσκολίες κατά καιρούς”

Στέφανος Τσιτσιπάς: “Έπρεπε να αντιμετωπίσω δυσκολίες κατά καιρούς”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον αγώνα και εκτός γηπέδου, μετά τη νίκη του επί του Λούκας Κλέιν, στον πρώτο γύρο του Davis Cup. Ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε στα λευκά καθίσματα που περιόρισαν την ορατότητα των παικτών και εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το ότι κατάφερε να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες και να κερδίσει για την ελληνική ομάδα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Η εμπειρία ήταν φανταστική. Αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες, αλλά είμαι χαρούμενος που πάλεψα και βρήκα λύσεις. Το σημαντικό για μένα είναι να μπορώ να αγωνίζομαι και να μην εγκαταλείπω. Σήμερα έδειξα ότι είμαι δυνατός και χαίρομαι γι’ αυτό”.

Αναφορικά με τις δυσκολίες, είπε: “Ήταν πολύ δύσκολο να δούμε τη μπάλα λόγω των λευκών καθισμάτων πίσω από το γήπεδο. Σε αυτό το επίπεδο, λεπτά διαφοράς μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι αποφάσεις που παίρνεις όταν βρίσκεσαι πίσω από την μπάλα είναι σημαντικές. Αυτοί που πήραν αυτήν την απόφαση δεν το σκέφτηκαν καλά”.

Σχετικά με τον αγώνα, ανέφερε: “Ήταν ένας δύσκολος αγώνας υψηλής έντασης. Ήμουν έτοιμος να μείνω εκεί και να παλέψω. Πρέπει να παίζεις άσχημα καμιά φορά για να βρεις τη νίκη. Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα”.

Όσον αφορά τα προβλήματα του Κλέιν στο τελευταίο σετ, τόνισε: “Ήξερα ότι ο αγώνας θα γίνει πιο φυσικός και ήμουν έτοιμος για αυτό. Υπομείνα περισσότερο από εκείνον τις δυσκολίες και είμαι υπερήφανος που ήμουν ανθεκτικός και δυνατός”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ