Σημαντική πτώση για τις μετοχές της Nintendo μετά τη φημολογία ότι η νέα της κονσόλα αναμένεται το 2025

Σημαντική πτώση για τις μετοχές της Nintendo μετά τη φημολογία ότι η νέα της κονσόλα αναμένεται το 2025


Σημαντική ήταν η πτώση για τις Nintendo στο χρηματιστήριο του Τόκιο, μετά τα δημοσιεύματα ότι η νέα της κονσόλα είναι πιο πιθανό να λανσαριστεί το πρώτο τρίμηνο του 2025. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αξία των μετοχών της ιαπωνικής εταιρείες έπεσε έως και 8,8%, πριν κλείσει την ημέρα με αρνητικό πρόσημο της τάξης του 5,8%.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι μετοχές της Nintendo σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών με την τιμή τους να φτάνει τα $59, καθώς όλοι περίμεναν σύντομα ενημέρωση για τον διάδοχο του Nintendo Switch, τη στιγμή αυτή όμως βρίσκονται στα $56.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της LightStream Research, Mio Kato, η πτώση θα συνεχιστεί αν η καθυστέρηση της κυκλοφορίας του νέου συστήματος έχει επιπτώσεις στο φετινό lineup των παιχνιδιών.

“Φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί αγοραστές της Nintendo που γνωρίζουν λιγότερο το όνομά της και είναι πιο πολύ ανυπόμονοι να δούνε νούμερα από την εταιρεία”, είπε ο Kato.

“Τα νούμερα της Nintendo για τον Μάρτιο του 2025 ίσως δεν είναι καλά αν την ίδια περίοδο καθυστερήσει σημαντικό software μιας και το υπάρχον hardware είναι προχωρημένης ηλικίας”.

Από την άλλη, ο αναλυτής της Bernstein, Robin Zhu συνιστά ψυχραιμία, λέγοντας ότι η χαμηλότερη τιμή είναι μια καλή ευκαιρία για τους επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν μετοχές της Nintendo, με δεδομένο πως κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί το νέο hardware.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ